Ačkoliv to vypadalo, že se do Česka konečně nastěhovalo teplé počasí, v týdnu to tak rozhodně nebude. Ještě v pondělí se Pražané mohou těšit na krásných až 22 stupňů přes den, pak ale ledoví muži Pankrác, Servác a Bonifác, kteří mají svátek v úterý, ve středu a ve čtvrtek, přinesou mrazíky. „Po pondělním přechodu studené fronty sem pronikne arktický vzduch od severu, který srazí ranní teploty pod bod mrazu,“ popsala pro Blesk.cz meteoroložka Dagmar Honsová.

V pondělí bude zpočátku polojasno až oblačno, postupně od severozápadu s deštěm nebo přeháňkami, ojediněle bouřky. Noční teploty 14 až 10 °C. Nejvyšší denní teploty 20 až 22 °C, postupně od severozápadu ochlazování na 8 °C. Mírný až čerstvý severozápadní vítr.

V úterý bude většinou polojasno, jen ojediněle přeháňky. Noční teploty 2 až -2 °C. Nejvyšší denní teploty 10 až 12 °C. Slabý severozápadní vítr. 

Ve středu bude oblačno až polojasno, místy s přeháňkami. Noční teploty 1 až -1 °C. Nejvyšší denní teploty 12 až 14 °C. Slabý severozápadní vítr.

Ve čtvrtek bude polojasno. Noční teploty 2 až -2 °C. Nejvyšší denní teploty 12 až 14 °C. Slabý severozápadní vítr. 

V pátek bude oblačno. Noční teploty 4 až 2 °C. Nejvyšší denní teploty 12 až 14 °C. Slabý severozápadní vítr.

V sobotu bude většinou polojasno. Noční teploty 6 až 4 °C. Nejvyšší denní teploty 16 až 18 °C. Slabý proměnlivý vítr. 

V neděli bude oblačno. Noční teploty 8 až 6 °C. Nejvyšší denní teploty 16 až 18 °C. Slabý severozápadní vítr.

Fotogalerie
27 fotografií