Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Sestřičky (†3 a †7) na výletě v kaňonu smetla přívalová vlna: Těla našli o kilometry dál

Autor: rc - 
14. května 2020
14:09

Tragicky skončil výlet rodiny se dvěma malými dětmi v americkém Utahu. Rodinu v kaňonu Little Wildhorse smetla přívalová vlna. Dvě malé sestry Kinzley a Ellie Graffovi tragédii nepřežily. Zatímco tělo Kinzley našel o tři kilometry dál její zdrcený otec, který se svou dcerku marně snažil oživovat, tělo Ellie se našlo až osmadvacet kilometrů od tragédie. Šokující video, které zachycuje úder povodně, na sociální síť publikoval jeden z přeživších.

Becky a Tim Graffovi pocházející z amerického státu Utah milovali společné rodinné výlety, na které jezdili se svými dvěma dcerkami Kinzley a Ellie. Na rodinný výlet vyrazili i v pondělí, kdy se vypravili na túru do populárního Little Wildhorse Canyon. Stezky v něm nejsou náročné, proto je kaňon oblíbený mezi rodinami.

Do kaňonu vyrazila jen Becky s děvčaty a jejich strýcem. Otec Tim na ně čekal opodál. Panovalo počasí perfektní pro výlet, nebe bylo čisté bez mraků a nic nenasvědčovalo tomu, že by mělo pršet. Do kaňonu v té době vyrazila i Taylor McGowanová se svým manželem Tomem, jejich psem a kamarádem.

„Jen pro informaci, takové podmínky panovaly, když jsme vyrazili na túru. Všichni jsme meteorologové a před odjezdem jsme neustále kontrolovali počasí. V předpovědi byla ,nepatrná šance deště,' napsala na sociální síť Taylor a přidala video, na němž míří ke kaňonu a panuje slunečné počasí. Ovšem všechno se změnilo jako lusknutím prstu.

 

Kaňon najednou začala zaplavovat voda. Přívalovou povodeň podle informací britského deníku Daily Mail způsobila bouře, která zasáhla nedaleký státní park Goblin Valley. Lijáky v poušti jsou nebezpečné. Dešťová voda se nevsákne do vyschlé, tvrdé země a začne se na ní hromadit, což má za následek přívalové povodně.

Taková povodeň smetla zničehonic rodinu v kaňonu a zabila sedmiletou Kinzley a tříletou Ellie. Kinzley byla nalezena o tři kilometry dál od místa tragédie, kde ji její matka a strýc viděli naposledy. Našel ji její otec, který shora sledoval, jak se voda valí kaňonem. Marně se snažil svou dceru oživovat.

Po Ellie pátralo osmdesát lidí a tři helikoptéry, ovšem po dívce jako by se slehla zem. Najít se ji podařilo až druhý den o osmadvacet kilometrů dál.

„Tim je perfektní otec. Vždy nechával své holčičky, aby mu lakovaly nehty, dávaly mašle do vlasů a dělaly mu make-up. A on dokonce s nimi chodil do obchodu takhle oblečený,“ stojí na charitativní stránce GoFundMe, kde byla zahájena veřejná sbírka, jejímž výtěžkem by rodina měla zaplatit pohřeb děvčat.

Mámě dívenek, jejich strýci a dalším lidem, kteří byli v době povodně v kaňonu, se podařilo smrti naštěstí uniknout. Úder ničivé vody zachytila kamera Toma McGowana, který šokující video publikoval na sociální síť.

„Ze stěn kaňonu se staly vodopády,“ popsal na sociální síti Facebook Eugene Smuts, který se svou přítelkyní Kristy a jejich psem Stellou zůstal při záplavách uvězněn v průrvě ve skále.

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání