Že se ti, co mají modrou krev, práci vyhýbají? Opak je pravdou! Přesně před rokem se Kate Middletonová, vévodkyně z Cambridge, účastnila Chelsea Flower Show, což je akce pořádaná po dobu pěti dnů zpravidla v květnu, v areálu Royal Hospital Chelsea v Londýně. Koná se již od roku 1912 a je to nejslavnější výstava květinových a krajinářských zahrad ve Velké Británii a možná i na světě. Návštěvníci se zde mohou dozvědět celou řadu praktických rad ohledně zahradnictví od zkušených expertů a odborníků z celého světa.

Loni akci navštívila také Kate, co si pro tuto příležitost natáhla na ruce nevzhledné gumové rukavice a zatímco okopávala záhonky, poučovala Brity o tom, jak manuální práce podporuje jejich fyzické, ale i duševní zdraví. Z práce na zahradě byly nadšené i děti prince Williama, synové George (6) a Louis (2), kteří si zde měli možnost hrát. Starší z chlapců ji tehdy dokonce ohodnotil „20 body z 10“.

Přestože by někdo mohl říct, že je pro choť následníka trůnu poněkud nepatřičné a dehonestující, aby byla viděna ušpiněných džínsech a volné košili, jak s rozcuchanými vlasy sází rostliny. Mnozí ale naopak půvabné Kate tleskají. Nejenom za to, že je manuálně zručná, ale i za to, že se nestydí ukázat takhle přirozená. Obvykle je totiž jako ze škatulky, oblečená v luxusních róbách a s dokonalým make-upem i účesem, vytvořeným stádem stylistů.

O tom, že nejde v případě Kate jenom o líbivou pózu pro média, svědčí i fakt, že to byla ona, kdo navrhl nový design královské zahrady Kensingtonského paláce a na jejím novém vizuálu pak osobně pracovala společně s architekty Andree Daviesem a Adamem Whitem. Práce na zahradě, na čerstvém vzduchu, je podle vévodkyně prý ideálním způsobem, jak si „užít přírodu“.

Letošní ročník Chelsea Flower Show byl sice bohužel zrušen kvůli koronavirové pandemii, která pustoší celý svět, přesto však byla spuštěna alespoň jako virtuální událost, kterou Kate podpořila sdílením na oficiálním instagramu Kensington Royal. Svou podporu vyjádřila také sama královna Alžběta II. (94), pro níž tahle událost znamená i něco trochu více než jenom další z mnoha společenských akcí, co musí, chtě nechtě, navštívit.

Má pro ni podstatně osobnější význam: „Jsem si jistá, že moje babička, královna Marie, která se poprvé zúčastnila Chelsea Flower Show v roce 1916, by byla potěšena tím, že dodnes mnoho lidí sdílí zájem o zahradnictví a že zůstává ve Velké Británii stále populární činností,“ prohlásila podle britského magazínu Daily Mail anglická vladařka.

Její syn a následník trůnu Charles zase Brity nedávno vyzval, aby pomohli se sbíráním ovoce. Ovšem možná by takový vzkaz vyzněl lépe od Kate, která má takzvaně ruce od hlíny.

VIDEO: Těm to sluší! Kate se ukázala na veřejnosti se všemi třemi dětmi

Video
Video se připravuje ...

Těm to sluší! Kate se ukázala na veřejnosti se všemi třemi dětmi @kensingtonroyal

Fotogalerie
85 fotografií