Byla ještě tma, když se Petra 8. listopadu kolem šesté ráno rozhodla přejít silnici z ulice Jindřicha Plachty přes Hořejší nábřeží. Měla namířeno do parčíku u Vltavy, tam ale nikdy nedošla. Při přecházení ji totiž smetl motorkář, ona i její pes Charlie na místě zemřeli.

Pražští policisté teď 40letého muže, který seděl na motorce a při střetu si vážně zranil hrudník, obvinili z usmrcení z nedbalosti. „Podle kriminalistů se řidič nechoval dostatečně ohleduplně a ukázněně, nevěnoval se plně řízení a jel vyšší než povolenou rychlostí,“ řekl Blesk.cz policejní mluvčí Jan Daněk. Motorkáři hrozí až tříleté vězení.

Petra, maminka dvou dětí, se věnovala výcviku psů určených k vyhledávání přeživších při nejrůznějších katastrofách. Podle svých kolegů kynologů byla energická a velmi obětavá. „Byla tak trochu jako neřízená střela, která proběhla naším životem a životem svých blízkých jako kometa a zanechala po sobě pusto a prázdno. Už nikdy nenašlape další stopu, už nikdy nesloží další zkoušky. Nejde nic říct, nejde nic změnit, nic už jejím blízkým nepomůže. Osudové je, že ‚Duhový most‘ přešla v doprovodu svého milovaného psa Charlieho, kterého zachránila ze špatných podmínek. Milá Petro, ať je ti tam, za Duhovým mostem, dobře. Budeš nám moc chybět, ale z našich srdcí už tě nic nevymaže,“ napsali krátce po její smrti na Facebook Petřini kolegové ze Záchranné brigády kynologů Praha.

Fotogalerie
17 fotografií