Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Akrobatku koronavirus uvěznil ve Španělsku: Po pádu z visuté hrazdy si rozdrtila lebku!

Autor: rc - 
25. května 2020
15:41

Tragicky zemřela uruguayská umělkyně Guadalupe Videlaová. Devětadvacetiletá umělkyně cestovala s cirkusem po Evropě a kvůli koronaviru uvízla ve Španělsku. Jihoamerická kráska volného času využívala k tréninku, ten se jí však stal osudným. Guadalupe visela 1,5 metrů nad zemí, když spadla a rozbila si lebku!

Guadalupe Videlaová milovala tanec a cestování. Rodačka z uruguayského Montevidea svou vášeň mohla zkombinovat díky angažmá u cirkusu Il Circo Italiano, který se svou jedinečnou show cestuje po světě. Skupina se podle informací britského deníku Daily Mail uprostřed března přesouvala z Andorry do Španělska, kde je zastihla pandemie koronaviru a skupina tak uvízla v baskickém Beasain, které leží asi půl hodiny jízdy od města San Sebastian.

Aby devětadvacetiletá umělkyně nevyšla ze cviku, cvičila pravidelně na visuté hrazdě. Ovšem při jednom z cvičení došlo k nehodě. Guadalupe s ostatními akrobaty nacvičovala nové číslo a visela 1,5 metrů nad zemí, když z neznámých příčin spadla a rozbila si lebku.

Byla převezena do nemocnice, o několik hodin později však zemřela. Příčinu tragédie vyšetřuje policie. „Anděl nás opustil. Budeme postrádat způsob, jakým dělala nemožné možným. Naše myšlenky a modlitby jsou s její rodinou. Guadalupe bude navždy v našich srdcích,“ napsali vedoucí cirkusu.

„Rozevři křídla a leť vysoko, kde tě smutek nikdy nedostihne. Žila si život, jak si chtěla a cestovala po světě, jak sis přála. Byla jsi šťastná a stala ses andělem,“ uvedla její zdrcená kamarádka Paola Tapiaová.

horaIysa ( 25. května 2020 19:53 )

Zabila se po pádu z 1,5m ? To měla hlavu ze skořápky od vejce?

Zobrazit celou diskusi