„Pamatuju si, že jsem k tomu tehdy Alici Bendovou dlouho ukecával, a nakonec jsme se domluvili, že nebude vidět skoro nic,“ vzpomíná Per Jákl. Jak je tedy možné, že vidět je nakonec téměř vše?

„Hodně se to potom odvíjí od toho, jak je ta herečka na place naladěná. Jestli to má správný náboj, a hlavně ona sama musí vědět, že když to ve výsledku bude dobře vypadat, tak jí to neublíží,“ vysvětluje s tím, že to tak bylo i u Alice, která ale původně v této scéně měla mít dublérku.

„Dokonce jsme ji společně vybírali a nakonec si Alice zvolila slečnu, která byla o 15 let mladší a měla o dvě čísla menší prsa,“ směje se Jákl, jemuž se to od začátku nezdálo.

Dubléra měl i představitel Kajínka, Konstantin Lavroněnko, ovšem hned poté, co se scéna natočila, usoudili, že se to nedá použít, a natočili to znovu. Tentokrát už s reálnými herci.

„A je to na tom znát. Před tím, než se začalo točit, jsem oběma co nejpřesněji vysvětlil, jak bych si to představoval. Že to má být živočišný sex, ne milování. Že budeme dělat detailní záběry na ruce, jak se něčeho pevně drží, jak létají věci apod. Pak už jsem je nechal s kameramanem na place samotné. Jen jsem jim sem tam řekl nějakou připomínku přes vysílačku.“

Celou akci před deseti lety sledoval ve vedlejší místnosti na monitoru. „Když už byl téměř konec scény, otočil jsem se a za mnou stál celý štáb a koukal se na to se mnou.“

Podívaná to byla jistě veselá, jelikož Konstantin Lavroněnko měl rozkrok oblepený lepicí páskou. „Je to skvělý chlap a gentleman. Dával si celou dobu pozor, aby Alici neudělal něco, co by jí bylo nepříjemné,“ říká producent a režisér, podle něhož je základem dobrý poměr mezi tím, co divák vidí a co si domyslí.

„Podle mě je taková scéna třeba skvěle vystižena ve filmu 9 a půl týdne nebo v Základním instinktu. Tam je to bomba. Ono už jen to, jak Sharon Stoneová sedí u vyšetřování na židli a pomalu si dá nohu přes nohu, přičemž nemá kalhotky. Mohlo by to vyznít vulgárně, ale je to natočeno tak, že to má neuvěřitelné napětí, protože to všichni herci skvěle zahráli a ta scéna je skvěle vygradovaná.“

V českých filmech to ovšem taková paráda není. „Hodně je to o kameře, ale také o vedení herců režisérem. Musí jim to umět vysvětlit,“ dodává Jákl, který příští rok uvede do kin velkofilm Jan Žižka.

VIDEO: Záběry sexuálních scén jsou ve filmu opravdu hodně naturalistické.

Video
Video se připravuje ...

Záběry sexuálních scén jsou ve filmu opravdu hodně naturalistické. pro Blesk J.B.J. film

Fotogalerie
23 fotografií