SuperStar je jedním z mála pořadů, který koronavirové pandemii odolal. Důvodem je fakt, že si štáb dopředu natočil veškerá castingová kola a SuperVýběry, aby do živých finálových kol mohl nerušeně vysílat stále nové epizody a porotci i soutěžící si mohli odpočinout, nabrat síly a trénovat.

Když se ale další zastávkou světového turné virového onemocnění covid-19 stala i naše malá země (a sousední Slovensko), hrozilo zrušení finálových kol. Nakonec se jenom okleštila: místo deseti finálových kol jsou pouze dvě a chybí moderátor i vyřvávající publikum v pozadí. Jak ale prozradil ředitel soutěže Pepe Majeský, kdyby se natáčení odložilo o pouhý den, přišli bychom i o to málo.

„V SuperStar jsme měli vlastně obrovské štěstí. Kola SuperVýběru jsme dokončili 24 hodin předtím, než v Česku, kde natáčíme, vstoupilo v platnost nařízení, že na jednom místě se nemůže shromažďovat více než sto lidí. A krátce na to se zavřely hranice. Části, které diváci doteď sledovali, jsme stihli natočit doslova na poslední chvíli,“ prozradil Majeský podle serveru topky.sk týdeníku Eurotelevízia.

Když se natáčel poslední SuperVýběr, ještě jsme netušili, jaký rozsah pandemie u nás nabere. V tom momentě jsme měli jen informace ze zahraničí, Slovenska a Česka se pandemie ještě moc netýkala. Jen co jsme dotočili, už to začalo: omezování, zákazy, zavírání hranic…“ jmenoval Majeský. Nouzový stav by natáčení značně prodloužil a poslední SuperVýběr by se pravděpodobně odehrál až nyní. Pokud by ale epidemická situace nebyla tak příznivá, soutěž mohl čekat úplný konec.

Fotogalerie
51 fotografií