Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Novorozený Míša (†5 dní) zemřel v nemocnici. Máma Iveta viní z jeho smrti personál

26. května 2020
15:34

V trebišovské nemocnici došlo k obrovské tragédii. Zemřel tam teprve pětidenní chlapeček Míša. Jeho maminka Iveta je zdrcená a tvrdí, že hocha začal zdravotnický personál oživovat až v době, kdy přišla do místnosti, ve které ležel. Nemocnice však oponuje a tvrdí, že šlo o shodu mnoha náhod.

Video  V nemocnici zemřel novorozený Míša (†5 dní). Máma Iveta viní z jeho smrti personál.  - TV JOJ
Video se připravuje ...

Ráno o čtvrté jsem ho šla kojit, a když ho šli vyzvednout, tak chlapec vůbec nedýchal. Byl celý žlutý,“ řekla TV Joj maminka dítěte Iveta. I když zdravotníci začali s oživováním, chlapce se jim ani po několika minutách zachránit nepodařilo.

Dítě se zadusilo zvratky

Hned začali dítě odsávat. Měl v ústní dutině mléko, co znamená, že došlo k zvracení,“ prohlásil ředitel nemocnice v Trebišově Juraz Bazár. Dítě se narodilo předčasně, ale i přesto nepotřebovalo, aby ho umístili do pomocného inkubátoru.

Míša pouze podstupoval fototerapii kvůli novorozenecké žloutence. „Ještě se smál, otevřel oči, potom usnul,“ vzpomínala Iveta na poslední okamžiky života svého dítěte. Ona i celá její rodina viní ze smrti chlapce nemocnici a její zaměstnance.

Míša prý nebyl dobře monitorován

Chlapcovy životní funkce prý nebyly správně monitorovány. Poplach se prý spustil až v okamžiku, kdy Iveta vešla do místnosti a viděla, že její syn nedýchá. Zdravotnické zařízení však oponuje, že chlapec byl napojen na dva systémy.

A ty prý oba selhat najednou prostě nemohou. „V tomto případě bude na děťátku provedena pitva,“ řekl Bazár a vzápětí dodal: „Sestry, které byly v blízkosti, se začaly dítěti ihned věnovat.“ Pozůstalí ale trvají na tom, že na alarm nereagovaly.

Případ prošetří policie

Obrátili se proto na strážce zákona, kteří případ prošetří. Budou následovat výslechy svědků. Prozkoumány budou také záznamy z paměťových modulů v přístrojích. „Na základě informací, které mám, vylučuji selhání personálu,“ uzavřel Bazár.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání