Cizinec kradl 13. listopadu 2019 večer v rodinném domě ve Vyškově. Dostal se do něj přes skleněné dveře, které rozbil. Pořezal se přitom na ruce. Bydlení prohledal a odnesl si věci za několik desítek tisíc korun. Ještě před odchodem dům podpálil, aby krádež zamaskoval. Tím ale způsobil škodu 800 tisíc korun!


„Byl jsem opilý, nepamatuji si to,“ hájil se cizinec před soudem. Alkohol potvrdili i policisté, kteří ho zadrželi krátce po činu. Nadýchal dvě promile alkoholu. Podle znalců to ale nevyřadilo z činnosti jeho rozpoznávací schopnosti.
Video
Video se připravuje ...

Krajský soud v Brně poslal v úterý na 1,5 roku do věznice s ostrahou Iona Vranesca (23). Cizinec ve Vyškově podpálil dům, aby maskoval krádež. Hynek Zdeněk, blesk.cz


Usvědčil ho otisk prstu z nábytku, který se podařilo hasičům zachránit. Navíc měl u sebe kradené věci, které z domu zmizely. „Nepřímých důkazů je dostatek, není důvod měnit rozsudek okresního soudu,“ uvedla soudkyně Markéta Jirsová. Proti verdiktu již není odvolání. Cizinec navíc musí po odpykání trestu na šest let opustit Českou republiku.