Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Geniální dítě (4) má IQ 154: Chlapec už se stal členem Mensy!

Autor: shp - 
1. června 2020
14:42

Tomuto roztomilému malému klučinovi jsou teprve čtyři roky, jmenuje se Izaak Miller, pochází z anglického Cheshuntu a má pořádně pod čepicí. Jeho IQ je 154, umí psát v angličtině, řečtině a arabštině. A už se chystá na ruštinu! Zároveň je tak chytrý, že ho vzala do svých řad Mensa.

Izaakovou největší vášní jsou jednoznačně jazyky. „On prostě miluje jazyky,“ řekla Mirroru chlapcova maminka Michelle Nelsonová (32). Díky inteligenci, která mu pomohla zvádnout nejenom čtení a psaní, ale také matematiku, přišel rodině minulý měsíc dopis o přijetí do Mensy.

Lidí nevěřili, že dokáže číst

Izaak je jediné moje dítě, takže během procházení procesu rodičovství jsem byl šokovaná, že jednoho dne prostě umí číst. Bylo to, když jsem s ním byla venku a on četl značky na autobusu a v metru. Přečetl jména stanic i instrukce,“ dodala.

Lidé na něj koukali a ptali se ho, kam chodí do školy, protože nemohli uvěřit, že takto malé dítě dokáže číst. Pokaždé, když jdeme ven, někdo mu lichotí,“ zmínila také Nelsonová. Její syn umí také počítat do deseti ve španělštině, zná všechny planety podle pořadí.

Malý člen Mensy

Chlapec byl již přijat do Mensy, což nebylo jen tak protože se do ní nemůže normálně hlásit nikdo mladší 10 let. Izaak proto musel odstoupit verbální test a ústní zkoušku. Měřil se jeho přístup, výslovnost, slovní zásoba, kreslení a další schopnosti. Izaak vše zvládl!