Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Oblačno, déšť 8°C

Miminko (†5 měs.) zemřelo poté, co mu dali vypít želví krev! Měla ho uchránit před koronavirem

Autor: ran - 
28. května 2020
15:37

Pětiměsíční holčička se stala v Dominikánské republice obětí šarlatána, když jí dal vypít domněle léčivý lektvar. Měl ji zachránit před koronavirem, ale přinesl jí smrt. Lektvar otrávil i její rodiče a starší sestru! Ti bojují o život v nemocnici. 

Lektvar měl fungovat jako lék proti covid-19. Místo toho zabil holčičku (†5 měs.). Rodina z Dominikánské republiky dala na radu místního lidového léčitele a vypila roztok, jenž obsahoval mimo jiné želví krev. Oba rodiče i jejich dvě děti museli být urychleně odvezeni do nemocnice.

Nejmladší holčička zemřela ještě cestou, její sestřička (7) je spolu s rodiči ve vážném stavu. Tragický případ se stal v městečku Comendador. To leží těsně u hranic s Haiti, která patří mezi nejchudší země světa. Podle serveru Antena 3 nešťastná rodina pocházela právě odtamtud. Stejně tak šaman, v jehož léčivé schopnosti uvěřili, byl haitské národnosti. 

„Lidé tu stále věří, že tyto nápoje mohou mít léčivé účinky. Naopak ale mohou přivodit smrt,“ řekla Dahiana Volquezová, ředitelka nemocnice, kde rodina leží.

Jak uvedl Daily Mail, tatáž rodina přišla za podobných okolností o další čtyři děti již v srpnu 2012! I tehdy je svěřili do rukou lidového léčitele. V souvislosti s aktuálním případem server citoval jistého úředníka Wilfrida Brissona. „Šaman měl s sebou i svého bratra. Dítě bili, když se jim předtím podařilo přesvědčit jeho matku, že z něj musejí vyhnat démona.“

Podle oficiálních zdrojů má Haiti 1 174 případů nákazy a 33 úmrtí. V Dominikánské republice je registrováno 5 800 případů a 474 mrtvých v souvislosti s covid-19. 

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa