Trička s krátkým rukávem, ale i deštníky si budou muset v příštím týdnu připravit Pražané. S příchodem meteorologického léta se bude postupně oteplovat. „Příští víkend ale očekáváme přechod studené fronty, na které bude opět vydatnější déšť, jinak to bude o přeháňkách,“ popsala pro Blesk.cz meteoroložka Dagmar Honsová.

V pondělí bude zpočátku jasno až skoro jasno, během dne až polojasno. Ojediněle s přeháňkami. Nejvyšší denní teploty 19 až 21 °C.

V úterý bude zpočátku skoro jasno až polojasno, postupně od severovýchodu přibývání oblačnosti na oblačno, místy déšť nebo přeháňky. Noční teploty 10 až 6 °C. Nejvyšší denní teploty 20 až 22 °C. Mírný severovýchodní vítr.

Ve středu bude polojasno až oblačno, místy s deštěm nebo přeháňkami. Noční teploty 12 až 8 °C. Nejvyšší denní teploty 22 až 24 °C. Mírný severozápadní vítr.

Ve čtvrtek bude většinou polojasno, místy s přeháňkami. Noční teploty 12 až 8 °C. Nejvyšší teploty 23 až 25 °C. Slabý jihozápadní vítr.

V pátek bude polojasno až oblačno. Noční teploty 16 až 12 °C. Nejvyšší denní teploty 23 až 25 °C. Slabý severozápadní vítr.

V sobotu bude polojasno až oblačno, na většině území déšť nebo přeháňky, místy bouřky. Noční teploty 16 až 12 °C. Nejvyšší denní teploty 24 až 26 °C. Slabý jihozápadní vítr, který v bouřkách přechodně zesílí.

V neděli bude oblačno až zataženo, na většině území déšť nebo přeháňky. Noční teploty 14 až 10 °C. Nejvyšší teploty 15 až 17 °C. Mírný až čerstvý severovýchodní vítr.

Fotogalerie
40 fotografií