Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Sedmičlenná rodina zůstala na ulici: Vysněný dům se jim zřítil z útesu

Autor: DH - 
3. června 2020
14:12

Na britském ostrově Sheppey v oblasti Kent došlo k velkému neštěstí. Z útesu se tu sesunul rodinný dům, ve kterém žil partnerský pár s pěti dětmi. Všichni z domu naštěstí včas utekli, ale zůstali bez střechy nad hlavou. Nemovitost rodinu stála celé jmění, bydlela v ní však jen krátce.  

Dům stojící na útesu se začal bortit v neděli. V pondělí ráno pak bylo dílo zkázy dokonáno a nemovitost se proměnila v trosky. V domě žila pětinásobná matka se čtyřmi dětmi a svým partnerem. Vilu koupila v srpnu roku 2018, dům ale nepojistila. Po necelých dvou letech tak rodina přišla prakticky o vše, co měla.

Rodina, a hlavně majitelka nemovitosti Emma Tullettová, se stále těžko vzpamatovává z obří tragédie. Během úterý poskytla prostřednictvím svých sousedů dojemné vyjádření. „Zůstali jsme naprosto zničení ztrátou našeho milovaného domu. Jak jste asi už slyšeli, zůstali jsme prakticky jen s věcmi, které jsme si odnesli v batohu. Moje děti nemají dokonce ani boty. Naše životy se ze dne na den úplně změnily. Každopádně jsme rádi, že jsme z domu stačili utéct bez jakékoli zdravotní újmy,“ nechala se slyšet žena.

O zasažené členy komunity se nyní starají další obyvatelé ostrova Sheppey, především pak sousedé. Autosalon PGK Motors jim daroval automobil. Ten jejich totiž skončil i s domem pod útesem. „Tímto bych jim chtěla ještě jednou moc poděkovat,“ doplnila pětinásobná matka.

Podle Tulletové se rodina do nemovitosti stěhovala s tím, že v nem bude bydlet 40 let. Místo toho to nebyly ani roky dva. Na dům přitom padly veškeré úspory statečné matky. „Tohle byl můj vysněný dům. Zaplatila jsem za něj v hotovosti. Nový dům a auto si ovšem můžeme koupit znovu. Horší je ztráta všech fotek a vzpomínek, které se v něm nacházely,“ smutní Emma, která přiznala, že ji a přítele stála nemovitost s výhledem na moře téměř 200 tisíc liber, tedy v přepočtu asi 6 milionů korun.

Celý incident začal, když se Emma v pátek vrátila z práce domů a zjistila, že se jí na zahradě pohnuly cihly. O pár hodin později uslyšela u sklenky vína praskání a zvuky sesuvu půdy. Rychle proto vzala svoje děti, zabalila jim nejnutnější věci, nabíječky na telefony a odběhla z domu. Od té doby pak už všichni sledovali, jak se jejich milované obydlí mění v trosky.

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi