Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Hana zemřela při povodních na Olomoucku: Vdovci Petrovi a dcerám vzala voda i domov

Autor: jel - 
12. června 2020
05:10

Červnové lokální povodně v Olomouckém kraji způsobily rozsáhlé škody, tu největší však rodině Petra V. z Břevence náležícího k obci Šumvald. Povodně mu kromě domova vzaly i manželku Hanku, s níž měl dvě děti ve věku 17 a 25 let. Jeho přátelé, se ho rozhodli podpořit a přidali se i cizí lidé!

„Pro mě kamarád, super táta dvou dětí, soused a člověk se srdcem na dlani. Přišel při záplavě o ženu a děti o maminku,“ napsala na svém facebookovém profilu kamarádka rodiny Lída, která se také rozhodla nešťastné rodině, která přišla v podstatě o všechno, alespoň trochu pomoci.

Známé i cizí na sociální síti vybídla k finanční pomoci Petrovi a dětem a zveřejnila číslo účtu, kam je možné přispívat. „Kdyby někdo chtěl pomoct a přispět mu jakoukoliv částkou, můžete na jeho účet. Moc za něj i jeho rodinu děkuji,“ napsala starostlivá Lída a za příspěvek připojila srdíčko.

 

Vlna solidarity na sebe naštěstí nenechala dlouho čekat a za necelý den příspěvek sdílelo okolo 2 tisíc lidí a velké množství komentujících pod příspěvkem píše, že finanční dar odeslalo a vyjadřují soustrast postižené rodině. „Je mi to neskutečně líto. Upřímnou soustrast Pet'ovi. Hodně sil. Posláno a sdílím,“ napsala Marcela. „Je neskutečné, co všechno musí člověk v životě zvládnout, jak mu život dokáže naložit, a přesto musíme jít dál. Hodně sil, moc na vás myslím,“ připojila se Petra.

K nešťastné události se pro Deník už dříve vyjádřila také maminka (81) zesnulé Hany, která žila v domě nedaleko. Smutek prý zahání prací. „Dřu, abych přehlušila bolest,“ popsala Deníku. „Dokud makám, nemám čas na to myslet. Jakmile si sednu nebo lehnu…“ dodala důchodkyně.

verka1 ( 12. června 2020 09:59 )

Rodinná tragédie, a co dokáže udělat voda.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání