Úterý 16. dubna 2024
Svátek slaví Irena, zítra Rudolf
Oblačno, déšť 10°C

Povodně mají další oběť: Zdeňka (†70) překvapila velká voda ve spánku!

Autor: jel - 
11. června 2020
15:53

Další smutná zpráva z Šumvaldu, města, které silně zasáhla blesková povodeň. Starší pár katastrofa překvapila v posteli. Manželé se probudili ve chvíli, kdy jim jejich lůžko už plavalo. Pana Zdeňka tato hrůzná skutečnost šokovala natolik, že mu selhalo srdce.

„S velkou bolestí v musím oznámit, že nás navždy opustil náš dědeček,“ napsala na facebookové stránce nešťastná vnučka zesnulého. „Nebýt těchto zlých dnů,mohl tu být stále s námi. Jeho srdíčko to bohužel nezvládlo a přestalo bít,“ dodala. K příspěvku připojila Zdeňkovo parte, které uvádí, že poslední rozloučení se zesnulým proběhne v pátek.

Video  Dramatické záběry hasičů z povodní v Olomouckém kraji  - HZS Olomouckého kraje
Video se připravuje ...

O smutném příběhu informovala také Charita Šternberk. Ta pořádá sbírku, která by pomohla jak manželce pana Zdeňka, které zůstal jenom poničený dům, tak dalším lidem jejichž domovy zničily strašlivé povodně. „Od úterý provádí naše čtyři týmy sociální šetření přímo v postižených rodinách, kterým nabízíme podporu a doprovázení v těžkých chvílích,“ uvedla na stránkách vedoucí střediska Ludmila Zavadilová.

V celé republice se zvedla vlna solidarity a mnoho lidí postiženým rodinám pomáhá jak nejlépe umí. Někteří dobrovolničí v oblastech a pomáhají likvidovat škody a jiní posílají finanční nebo materiální dary. Velmi specifickou avšak užitečnou pomoc nabídl Hotel Plumlov, pro osoby zasažené povodněmi nabízí ubytování zdarma. „Jsme přesvědčeni, že po těchto vyčerpávajících dnech si pohodlí rozhodně zaslouží k nabrání sil!“ píše hotel na svých stránkách.

 

bre-burda ( 13. června 2020 21:58 )

Jací senátoři, kde jste to v těch povodních sebrali?

Evka4 ( 11. června 2020 18:16 )

Přesně tak. Neslyšela jsem ani jednoho senátora, který by nabídl finanční či jinou pomoc. Odporné, nenažrané kreatury, které hrabou jen pro sebe. Navíc ničí dobré vztahy s Čínou a Ruskem. Fuj, prasata.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání