Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Brutální napadení na Olomoucku: Násilník málem umlátil k smrti bývalou přítelkyni

Ilustrační foto.
Ilustrační foto.  (Autor: Profimedia.cz)
Autor: VaB - 
18. června 2020
17:40

Z pokusu o vraždu policisté obvinili muže (61) z Olomoucka. Svou bývalou přítelkyni (56) vážně zranil, když k ní vnikl do bytu. Napadl ji dílenským nářadím a úmyslně cílil na horní část těla. Co stálo za tak krutým činem?  

Krajští kriminalisté z Olomouckého kraje objasňují nepochopitelný čin muže (61) z Olomoucka. Ten si vzal v pondělí žebřík, po kterém vylezl do okna a poté do bytu své o pět let mladší přítelkyně.

„Když žena vešla do místnosti, tak ji neočekávaně napadl dílenským nářadím. Útočil cíleně na horní polovinu těla a způsobil ženě vážná zranění,“ popsal dramatickou situaci mluvčí policie Lubor Hejtman. 

Žena unikla smrti jen o vlásek. Život jí pravděpodobně zachránili i policisté, kteří na místo dorazili jen několik minut od nahlášení. Rovnou na místě činu zadrželi i útočníka. Na místo poté přijeli kriminalisté, kteří pak případ předali svým krajským kolegům.

„Z dosavadně zjištěných informací vyplývá, že útočník je bývalým partnerem poraněné ženy a motivem útoku je pravděpodobně skutečnost, že se muž psychicky nevyrovnal s předchozím rozchodem ze strany partnerky, roli sehrála zřejmě i žárlivost,“ doplnil mluvčí. Útočník nebyl v době činu pod vlivem drog a ani alkoholu, nikdy nebyl trestaný.

Soud muže poslal do vazby, za zvlášť závažný čin vraždy ve stádiu pokusu mu hrozí až dvacetiletý trest. 

Citronel ( 18. června 2020 19:48 )

To znám, taky jsem se těžko smiřoval s rozchodem, ještě kor když ve tmě volala na ulici svého souložníka. Udělalo se mi zle, zvracel jsem a rozklepal jsem se tak, že jsem nebyl schopen pohybu, až po dvou letech jsem se s tím smířil.Od té doby jsem se bál navázat naplno vztah, pár jich bylo, ale už jsem byl opatrný, abych do toho naplno nezapadl a to nestojí za nic, ovlivnila celý můj život.Každý reaguje jinak, já blinkám, sobec svého milého zahubí, jiný skončí se svým životem.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání