Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Opalovací krémy a oleje na tělo i obličej: Které vás zaručeně ochrání před letním sluncem?

  • ...
    6. července 2023 | 06:00

    Kvalitní opalovací přípravek je na léto absolutní nutnost. Snědá pokožka vypadá sice krásně, ale je potřeba ji pořádně chránit. Vyzkoušely jsme pro vás několik opalovacích krémů, olejů a sprejů, a to jak na tělo, tak i na obličej. Který produkt se stal ideálním parťákem na léto?

    Pokud jste si ještě nestačila koupit kvalitní opalovací přípravek, pak je nejvyšší čas to změnit. Opálená pokožka je sice sexy, ale pokud ji nebudete dostatečně chránit, můžete si přivodit nehezké problémy. Opalovací krémy, oleje nebo spreje vás nejen ochrání před bolestivým spálením, ale zároveň díky nim nebude kůže tak vysušená a napnutá. Navíc kůže vystavená přímému slunci ztrácí pružnost, a vrásky se tak tvoří mnohem rychleji. Vyzkoušely jsme pro vás opalovací mléka, krémy, oleje i spreje. Který produkt nás nadchl nejvíce?

  • Opalovací sprej pro citlivou pokožku, Piz Buin, 179 Kč (200 ml), koupíte ve FAnn parfumériích

    Tento krém skutečně dostojí svému názvu, protože je opravdu lehký. Mám ráda, když nemusím krém dlouze roztírat, a apeluji tedy na to, aby se ihned vstřebal. Navíc má vůni nádhernou natolik, že jsem měla pocit, že si místo opalovacího krému ve spreji aplikuji tělový vonný sprej. Zpozorovala jsem, že jsem se po něm i rychleji opálila, aniž bych se poté loupala či spálila. Tenhle krém se rozhodně zařadil mezi mé favority.

    Známka jako ve škole: 1

    Jak se bezpečně opalovat a jaký krém s jakým faktorem si vybrat?

    Video se připravuje ...
    Jak se bezpečně opalovat a jaký krém s jakým faktorem si vybrat? • VIDEO: Videohub

  • Emulze na opalování na obličej s depigmentačním účinkem, Eucerin, 355 Kč (50 ml), koupíte v síti lékáren

    Tak na tento produkt jsem byla obzvlášť zvědavá. V létě nerada používám make-up, ale zároveň toužím po sjednocené pleti. Do toho musím myslet na ochranný faktor. A tento krém má vše v jednom. Vysoká ochrana, krásně kryje a navíc pomáhá předcházet vzniku hyperpigmentace vlivem slunečního záření a  efektivně redukuje již vzniklé skvrny. Za mě naprosto geniální věc. Dá se používat místo denního krému, ale já osobně si dám nejprve svůj hydratační podklad a poté až Eucerin Pigment Control.

    Známka jako ve škole: 1

  • Suchý olej na opalování, Ziaja, 199 Kč (90 ml), koupíte na www.ziajaprotebe.cz nebo v kamenných prodejnách

    Byla jsem velmi zvědavá, jak se do pokožky bude vstřebávat suchý olej na opalování a jak si poradí s přilnutím písku či smítek. A byla jsem více než mile překvapena. Ačkoliv olejovou konzistenci u produktů vyhledávám a nevadí mi lehce mastný film, tento se dokonale vstřebal a necítila jsem nepříjemný lepkavý či nějak mastný efekt ani při sebevětším zpocení. Překvapila mě i lehce chladivá gelová textura, která se na pokožku krásně nanášela, a krém pak vyzníval především příjemnou, nevtíravou vůní.

    Známka jako ve škole: 1

  • Suchý olej na opalování Coconut Love, Astrid Sun, 199 Kč (150 ml), koupíte v síti drogérií

    Z tohoto spreje jsem nadšená! Je suchý, takže se okamžitě vstřebá, zároveň ale pokožku díky kokosovému oleji nevysušuje. Krásně voní po kokosu, a co je nejlepší, opravdu rychle se nanáší. A ještě můj tip: Sprej používám nejen u vody nebo při sportu, ale i každé ráno na dekolt, který se mi snadno spálí a nemůžu ho v létě nechat bez ochrany. Stříknu, a tím, že mě sprej nezamastí, můžu si okamžitě obléknout top. 

    Známka jako ve škole: 1*

  • Mléko na opalování pro citlivou pokožku, Astrid Sun Sensitive, 259 Kč (150 ml), koupíte v síti drogérií

    Jde o malou tubičku, takže je opravdu ideální jen na obličej. Malé balení se ale může hodit i na výlet, když nemáte na velké lahvičky prostor. Krém velmi příjemně voní. Po aplikaci se okamžitě vstřebá a nezanechá žádný nepříjemný pocit mastnoty. Přitom je pokožka hezky hydratovaná a vhodná i pro citlivou pokožku. Což velmi oceňuji. Stejně jako vysokou ochranu. Pokud si obličej nenamočíte, je dobře chráněný celý den.

    Známka jako ve škole: 1

  • Hydratační sprej na opalování Sun Protect & Moisture, Nivea, 250 Kč (200 ml), koupíte v síti drogérií

    Opalovací krém s rozprašovačem je skvělá věc, která usnadňuje nanášení. Jednoduše nastříkáte na pokožku a rozmažete. Mléko se do pokožky rychle vsakuje, nezanechává lepkavý pocit ani mastný film. Naopak působí příjemně a chladivě. Velmi oceňuji, že je voděodolné.

    Známka jako ve škole: 1

  • Opalovací mléko ve spreji, Nuxe Sun, 470 Kč (150 ml), koupíte v síti lékáren

    Opalovací mléka ve spreji jsou nejlepší vynález! Stačí pár stříknutí, a bez problémů své tělo ochráníte před slunečním zářením. Kosmetiku Nuxe mám opravdu moc ráda a opalovací mléko mě nezklamalo. Je jemné, voděodolné, odolné vůči potu, takže ho v pohodě můžete využít také při sportování. Můžete ho použít také na obličej, ale nestříkejte jej přímo. Naneste ho nejdříve na ruce a poté aplikujte na obličej.

    Známka jako ve škole: 1

  • Voděodolný pleťový krém SPF 50, Holika Holika, 428 Kč (100 ml), koupíte na www.hebe.com

    Tento pleťový krém má opravdu příjemnou texturu. Skvěle se s ním pracuje a oceňuji, že se během chvilky vsákne a nezanechává pokožku mastnou. Po jeho nanesení skoro necítíte, že na pleti něco máte, což je v létě naprosto skvělé. Další velké plus je jeho jemná parfemace, která mi rozhodně nepřipomíná zápach ostatních opalovacích krémů. Tato značka pro mě byla velká novinka a jsem opravdu příjemně překvapená. 

    Známka jako ve škole: 1

     

     

     

     

     

Autor: Aneta Valešová
Diskuse ke článku
.
Video se připravuje ...