Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Chlapec nezvládl na kole zatáčku a naboural do svodidel: Vážně se zranil, letěl pro něj vrtulník

Chlapec (14) nezvládl na kole zatáčku a naboural do svodidel: Vážně se zranil, letěl pro něj vrtulník
Chlapec (14) nezvládl na kole zatáčku a naboural do svodidel: Vážně se zranil, letěl pro něj vrtulník  (Autor: Horská služba)
Autor: VaB - 
2. července 2020
11:37

Čtrnáctiletý cyklista narazil u Jeseníku do svodidel a vážně si ublížil. Přivodil si otevřenou ránu na hrudníku! Zachraňovat ho musel vrtulník.

Hned první červencový den si mladý cyklista (14) přivodil vážné zranění! Na silnici mezi Ovčárnou a Hvězdnou u Jeseníku nezvládl zatáčku a narazil do svodidel. Ke zraněnému chlapci vyjela záchranná služba a horští záchranáři. 

„Chlapec v plné rychlosti narazil do svodidel na kraji vozovky. Prudkým nárazem si přivodil otevřenou ránu na pravé straně hrudníku. Proto jsme předpokládali, že jde o velice těžké zranění, a to i přesto, že cyklista byl při vědomí a komunikoval s námi,“ popsal okolnosti nehody Jiří Hejtmánek, zasahující člen Horské služby Jeseníky.

Záchranáři zraněnému bikerovi poskytli základní ošetření a vyčkávali na vrtulník z Ostravy. „My jsme zraněného šetrně naložili do sanitního vozu a ten s ním přejel na parkoviště u Hvězdy. Zde vrtulník přistál, jeho lékař a posádka si chlapce převzali a transportovali jej do nemocnice k dalšímu ošetření,“ doplnil Jiří Hejtmánek. 

Pozor na zatáčky

Horská služba zároveň varuje všechny cyklisty, jde zejména o prudké sjezdy na asfaltových komunikacích. „Po deštích je na povrchu silnic tu a tam splavený štěrk, bahno či mokrý písek. Při rychlé a neopatrné jízdě pak může dojít lehce k vážné nehodě,“ varuje náčelník Horské služby Jeseníky Vítězslav Kaller.

Podle něj mohou být nejkritičtější místa v zatáčkách, kde hrozí podklouznutí bicyklu a poté dojde k tvrdému pádu. 

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání