Celá myšlenka využití této zelené střechy se podle ředitele nákupního centra Pavla Hradce zrodila již před osmi lety, a tehdy to považoval za spíše nereálnou představu. „Když mi kolegové řekli, že zkusili spojit divadlo a nákupní centrum, řekl jsem, že to je nemožné,“ řekl v úterý, kdy se celý prostor otevřel pro veřejnost.

Připomněl, že poslední doba byla kvůli epidemii koronaviru lehce hektická a stavba celého projektu nebyla jednoduchá. I provozovatelé stánků to neměli snadné a museli všechno připravit během pár dní.

Zábava pro všechny

Terasy se nachází v těsné blízkosti hlavně mezi dětmi populárního DinoParku, kde si mohou prohlédnout modely dinosaurů v životních velikostech. Chtějí ovšem nabídnout vyžití pro všechny věkové kategorie.

Kromě toho, že tu je dětské hřiště a v zimě kluziště, teď přibyla i divadelní nebo koncertní scéna. Až do září se tu několik dní v týdnu bude hrát divadlo. Program nazvaný Léto na střeše nabídne například dětská představení Čury mury frk nebo nebo kouzelnickou show Pavla Kožíška.

Bude i stand-up

Vzhledem k tomu, že Terasy Harfa chtějí přilákat i dospělé návštěvníky, je tu řada koncertů a představení i pro ně. Dorazí například stand-up komik Lukáš Pavlásek nebo představení Caveman.

Vznikl zde v podstatě streetfoodový festival, do kterého se zapojila řada restaurací i tzv. pop-up podniků. „Vyvineme veškeré úsilí, abychom se stali místem pro maminky s dětmi i pro pracovníky kanceláří,“ dodal ředitel centra Hradec.

Fotogalerie
13 fotografií