Nehoda dvou osobních aut se stala v neděli večer v ulici 5. května, při výjezdu po dálnici D1. Do služebního vozu moravskoslezských policistů, kteří se služebně vraceli z hlavního města, narazil zezadu osobní automobil. Řídila ho devětatřicetiletá Jitka R.

Štěstí stálo na opačné straně

Srážka usmrtila dvaatřicetiletého policistu Pavola, kterého se záchranáři marně pokoušeli hodinu resuscitovat. Další dva policisté – muž a žena – skončili s vážnými zraněními v nemocnici.

Řidička, která kromě alkoholu před jízdou požila snad všechny dostupné drogy a do služebního vozidla narazila v obrovské rychlosti zezadu, vyvázla zcela bez zranění,” napsal policejní prezident Jan Švejdar na twitteru v den nehody s tím, že »štěstí stálo opět na opačné straně«. K tomu ještě dodal, že „kromě alkoholu před jízdou požila snad všechny dostupné drogy“. 

Pro někoho, kdo usedne za volant s více než dvěma promile, nemám žádné pochopení,” dodal a vyjádřil hlubokou soustrast policistově rodině. Policisté řidičku po nehodě zadrželi a převezli na služebnu, později si však žena stěžovala na bolest ruky a policie ji převezla na pozorování do nemocnice. Ani ne týden po incidentu Švejdar na svém twitterovém účtu zveřejnil, že žena bude stíhaná na svobodě ze tří trestných činů – usmrcení z nedbalosti, těžké ublížení na zdraví a ohrožení pod vlivem návykové látky.

Video
Video se připravuje ...

Pražská policejní mluvčí Violeta Siřišťová prozrazuje další podrobnosti o hromadné nehodě v Praze. Blesk: Václav Burian

Škoda mladého života

Nehoda je o to smutnější pro blízké zesnulého policisty. Jak Blesk.cz zjistil, měl totiž před svatbou. „Plno plánů do života jsi měl, v nejkrásnějším věku jsi od nás odešel. Poslední sbohem jsi nestačil nám dát, zaplakal každý, kdo tě měl rád,“ stojí na smutečním oznámení.

Zároveň se jednalo o vzorného policistu, pro něhož heslo „pomáhat a chránit” nebyla jen prázdná fráze. Například v únoru 2018, ještě coby ostravský strážník, zachránil život muži, který v Ostravě zkolaboval přímo na ulici. „Strážníci ihned přistoupili k resuscitaci, ve které pokračovali až do příjezdu rychlé záchranné služby. Lékař hlídce poděkoval za profesionální postup,“ uvedl tehdejší mluvčí Michal Maršo.

Místo slz nemístné poznámky

K nehodě přitom vůbec nemělo dojít. Řidička Jitka usedla za volant v podnapilém stavu, a ještě téhož dne způsobila drobnou nehodu v Nuslích. Navíc podle zjištění Blesku se na místě nehody zachovala zcela nepatřičně a neadekvátně. Když vystoupila z auta, seděla na krajnici a měla se všem smát a mít vtipné připomínky. To jí policie ještě neřekla, že někoho zabila...

Fotogalerie
46 fotografií