Jestli je s novým místem spokojená, se Blesk zeptal přímo Gelemové. Ta ale odvětila, že otázky jsou teď předčasné. „Zkuste se mne zeptat za pár měsíců. Nyní se mimo jiné intenzivně věnuji připravě výstavy na Slovensku,“ napsala včera Blesku. Znamená to snad, že dosud neví, zda se s novou prací neunáhlila? „Jsem teprve na začátku. Jinými slovy potřebuji delší čas na zpracování dojmů,“ uzavřela.

VIDEO: Felix Slováček promluvil o svatbě s Lucií! To se Dádě nebude líbit

Video
Video se připravuje ...

Felix Slováček promluvil o svatbě s Lucií! To se Dádě nebude líbit David Turek, Aleš Brunclík

Práce všeho druhu

Výtvarnice uzavřela s Hradem smlouvu 2. července a její náplň práce bude opravdu různorodá. „Já ani nevím, co by chtěla dělat, ona má několik škol. Přeju jí to,“ komentoval nové angažmá Gelemové Slováček, jehož prý milenka postavila před hotovou věc. I proto by jí mohlo nové zaměstnání vyhovovat. Produkční restaurátorských dílen totiž vede všemožné evidence, organizuje akce týkající se činnosti dílen nebo školí zaměstnance v otázkách bezpečnosti práce.

A za to vše by měla Gelemová dostávát odměnu kolem 23 tisíc měsíčně. Taková je totiž počáteční »meta« v 11. platové třídě, do které její pozice spadá. A to je za poměrně málo peněz docela dost muziky.

Hrad dělal tajnosti

Správa Pražského hradu nové angažmá Gelemové zprvu vůbec nechtěla komentovat. Podrobnosti o nové posile hradního týmu tak Blesk získal až na základě zákona o svobodném přístupu k informacím. Například, že výtvarnice nemusela projít výběrovým řízením, jelikož na tuto pozici vypsáno nebylo, nebo i to, jaké musela mít vzdělání. „Požadavky Správy Pražského hradu na praxi a vzdělání uchazeče jsou ekonomické vzdělání a orientace v uměleckém prostředí,“ sdělil Blesku šéf Správy Ivo Velíšek.

VIDEO: Felix Slováček o odchodu od Dády: Jeden ošklivý rozvod už mám za sebou

Video
Video se připravuje ...

Felix Slováček o odchodu od Dády: Jeden ošklivý rozvod už mám za sebou David Turek, Jan Jedlička

Fotogalerie
45 fotografií