Čtvrtek 18. dubna 2024
Svátek slaví Valérie, zítra Rostislav
Oblačno, déšť 9°C

Honosný romský pohřeb: Čtyřspřeží s bělouši, cimbálovka a 200 smutečních hostů!

Autor: rc - 
15. července 2020
05:01

Honosný pohřeb vystrojil své manželce Zlatici (†53) Ladislav Baláž (55) ve slovenském Prešově. Na posledním rozloučení nechybělo čtyřspřeží s bílými koňmi, které pětapadesátiletý podnikatel sehnal až v Čechách, zdobené zlaté věnce a lakovaná dřevěná rakev vážící sto kilo. Velkolepý pohřeb vyšel podnikatele na 10 tisíc eur (266 tisíc Kč)!

Slovenský Prešov byl svědkem honosného romského pohřbu. Až na 200 hostů se přišlo rozloučit se Zlaticí, která zemřela v Anglii, kde bydlela se svým manželem Ladislavem Balážem dlouhých 20 let.

Pětapadesátiletý vdovec má za Lamanšským průlivem podnik s ojetými vozy a v podnikání se mu daří. Podle informací Pluska Jeden Deň zaměstnává až 300 lidí. Na Slovensko se vrátil kvůli smutné události, aby se naposledy rozloučil se svou manželkou, jíž uspořádal velkolepý pohřeb.

Svou ženu uložil do bílé rakve z dubového lakovaného dřeva zdobené zlatem. Rakev, která váží až 100 kilo, byla dovezena ze zahraničí a vyšla na 2 tisíce eur (53 tisíc Kč)! Při posledním rozloučení nechyběla ani cimbálovka a průvod městem.

Průvod šel za rakví, kterou táhl kočár s čtyřspřežím s bělouši, které Baláž sehnal až v České republice. Bělouši měli na hlavách černá péra. „Ona si to zaslouží, protože byla dobrá manželka. Milovala vnoučata, zábavu, ráda se pěkně oblékala,“ uvedl vdovec pro Plus Jeden Deň. Baláže s jeho dětmi do smuteční síně přivezla limuzína a rodina měla na sobě trička s podobiznou zesnulé Zlatice. Všichni byli navíc ověšeni zlatem.