Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Starosta Nové Vsi se postavil řidiči čtyřkolky: Muž ho srazil a ujel

Ilustrační foto
Ilustrační foto  (Autor: Facebook)
Autor: DH - 
23. července 2020
19:41

Hrůzný, a hlavně bolestivý zážitek má za sebou starosta obce Nová Ves nedaleko Českých Budějovic. Na staveništi, kde neměl nikdo nepovolaný co dělat, ho totiž údajně srazil agresivní řidič čtyřkolky. Pachatel z místa ujel bez poskytnutí pomoci. Případem se zabývá policie.

K incidentu došlo podle starosty Nové Vsi Marka Prokeše prvního července. Bydlí nedaleko opravovaného úseku komunikace mezi Českými Budějovicemi a Trhovými Sviny, a právě na staveništi se měl řidič čtyřkolky pohybovat. Tam je však vstup zakázán.

„Byla to sportovní profesionální čtyřkolka, jaké se vidí na Dakaru. Ten řidič jezdil po staveništi sem a tam za hrozného řevu,“ řekl starosta serveru iDnes s tím, že se na místo vydal, aby řidiče upozornil. Postavil se daleko před stroj, ale vzápětí mu bylo jasné, že je v pořádném maléru, protože se proti němu neznámý člověk rozjel a odmítl zastavit.

„Instinktivně jsem uskočil stranou, ale stejně mě nabral bokem. Vylétl jsem do vzduchu a udělal přemet,“ doplnil Prokeš pro iDnes. Vzápětí zavolal policii a následně skončil na tři dny v nemocnici s pohmožděnou paží. Pak podal trestní oznámení.

Od této chvíle měla údajně vše na starost policie. Pachatele se ale zatím dopadnout nepodařilo. Prokeš vyšetřovatelům radil, aby prohledali kamerové záznamy z nedaleké benzinové pumpy, kde řidič do čtyřkolky tankoval. Podivné podle něj bylo i to, že se o případu policie nezmínila a nefiguroval ani v jejích svodkách.

Místní z Nové Vsi si podle zmíněného portálu myslí, že za vším stálo úmyslné přehlížení ze strany policie, protože pachatelem měl údajně být vlivný občan sousední vesnice. To ovšem policie odmítá. „Případ byl oznámen na linku 158 krátce po 17. hodině jako dopravní nehoda chodce a čtyřkolky. Policisté prověřují i verzi, že řidič čtyřkolky mohl srazit chodce úmyslně. Nepodložené informace, že policie nemá na vyšetřování nehody zájem, policisty uráží,“ napsal vedoucí tiskového oddělení Krajského ředitelství jihočeské policie Jiří Matzner iDnesu.

V současné době údajně policie už zná pachatelovu totožnost a zraněného starostu Prokeše o postupu informovala. Ten však namítá, že se vše začalo řešit až se zájmem médií. Na každý pád, pachateli činu může za ublížení na zdraví hrozit i trest odnětí svobody na pět let.

priserak77 ( 23. července 2020 21:55 )

A víte jak to dopadne? Starosta dostane pokutu, že tomu řidiči čtyřkolky skočil do cesty. Samozřejmě bude ještě hradit opravu čtyřkolky. Příště už bude vědět, že má tyhle "zbohtatlíky" nechat na pokoji, jak to už roky ostatně dělá naše milá policie a soudy. Za ukradení pár housek basa a za tohle ?

gabreta ( 23. července 2020 21:41 )

Tak že se nic nezměnilo a je to stejný jak za totáče, nebo ještě horší!! No tak to jsme si polepšili!! Akorát ty banány máme celej rok a levnější než jablka!!!

horaIysa ( 23. července 2020 20:09 )

To se nesmí. Uveřejňuje se zásadně pouze údaje o postižených.

offline ( 23. července 2020 20:03 )

Jméno, adresa, postavení pachatele?

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání