Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Lázeňská inspektorka: Češi s vouchery mají v Thermalu zelenou. Co čeká hosty ve Varech?

Video se připravuje ...
Autor: Nikola Forejtová - 
25. července 2020
05:25

Do lázní do Varů, Františkových Lázní, nebo snad do Luhačovic? Všechna městečka mají něco do sebe a lákají krom vřídel i na kulturní programy. Lázeňská inspektorka pro vás navštívila hotel Thermal v Karlových Varech, aby zjistila, jak to s lázeňským komplexem je a zdali stále nabírá zákazníky s voucherem na slevu 4000 Kč, který vystavuje ministerstvo pro místní rozvoj. Hotel překvapil vřídlovou vanou, balíčkem na míru, ale i prázdnými sály. Jako minus se tu může zdát probíhající rekonstrukce, plusem naopak velké pivo za 45 korun. 

Jedním z největších taháků pro zahraniční turisty napříč ČR je více jak 30 lázeňských městeček. A právě to nyní trápí samotné provozovatele, ale také ministerstvo pro místní rozvoj. Turisté se přes hranice kvůli pandemii koronaviru nehrnou a v současnosti jedinou možnou náplastí jsou samotní Češi.

Vláda tak připravila slevové vouchery v hodnotě 4 tisíc korun. Poukaz přijímá i hotel SPA Thermal v Karlových Varech. Blesk Zprávy se do něj vypravily, aby jej pro vás prozkoumaly od sauny až po pivo. 

Thermal byl vystavěn nikoliv jako lázeňský komplex, ale jako komplex festivalový. Nebýt koronaviru, haly tohoto hotelu by tak touto dobou praskaly ve švech - červenec totiž bývá měsícem filmového festivalu. Nás ale uvítalo ticho a prázdno v prostorné recepci s designovými sedačkami. 

Hotel připravil balíček na vouchermíru

Státní poukaz je možné uplatnit pouze v případě, že si vyberete zájezd, který trvá minimálně 6 nocí, a během pobytu absolvujete alespoň pět procedur. Splnit tato kritéria je podle ředitele hotelu Thermal Vladimíra Nováka hračka. „Nejžádanější je v tomto duchu Komplexní lázeňská kůra, což je sedmidenní balíček. Je pak běžné, že jsou dvě procedury denně, respektive 12-15 procedur týdně,“ vypočítává Novák. 

Kvůli poukazům pak hotel zavedl i speciální balíček, který je šitý na míru poukazovým dovolenkářům. Takový pobyt vás pak vyjde na 8 tisíc na osobu. „Cena je závislá i na formě jídla. Tedy jestli si objednáte polopenzi, či plnou penzi,“ doplňuje k tomu Novák. 

Stravování je pak bufetovou formou. V nabídce je ale i občerstvení z jídelního lístku. Vychlazený půllitr piva si pak zde dáte za 45 korun. 

Některé hotely už vouchery nepřijímají, Thermal ale nadále turisty láká do svých wellness center. „Kapacitu ještě naplněnou nemáme. Zájem je v úrovni desítek, mění se to ze dne na den (...) Lidé si nás spojují spíše s festivalem, ale máme lázeňské procedury, certifikaci ministerstva zdravotnictví a tým zdravotníků,“ pokračuje Novák. 

Stravování je bufetovou formou, ale můžete si i objednat z jídelního lístku. Pivo vás vyjde na 45 korun. Stravování je bufetovou formou, ale můžete si i objednat z jídelního lístku. Pivo vás vyjde na 45 korun. | Archiv hotelu Thermal

Součástí hotelu je i vnitřní bazén, který mohou hosté využívat po celý den. Bazén se nachází uprostřed wellness centra, kde můžete využívat také saunu, infrasaunu, kneippův chodníček a jiné. 

Novák láká i na jedno z klasických karlovarských vřídel, který hotel využívá v procedurách. „Vřídlo a vřídelní koupele jsou spolu s masážemi největšími lákadly. Vřídla jsou důvodem, proč do Karlových Varů vyrazit,“ míní ředitel.

A tady Blesk Zprávy naráží na první problém. Venkovní vřídla v centru města jsou totiž zavřená, jak nám prozradila jedna z návštěvnic Karlových Varů. To ji zklamalo, protože i jak poznamenal ředitel hotelu, vřídlo je hlavní lákadlo. 

Vřídlo se použije na bazén, rušit může rekonstrukce

Vřídelní pramen chce hotel Thermal využít i na další lákadlo, a to na 100procentní vřídelní bazén. Ten je ale stále v rekonstrukci. Během návštěvy Blesk Zpráv se dokonce stal incident, kdy se v prázdném bazénu proháněla děcka na skateboardu. 

Právě probíhající rekonstrukce je nicméně minusem pro návštěvníky. Ubírá hotelu na vzhledu, ale jak podotkl Novák, je to spíše vidět, nežli slyšet. „Rekonstrukce pater nás neovlivňují, ale ovlivňuje nás rekonstrukce teras a střech, ale jsou to nezbytně nutné věci. Snažíme se hosty držet tam, kde je to neovlivní,“ řekl Novák Blesk Zprávám. Rekonstrukce je pak největší od založení hotelu. 

Z vyšších pater hotelu je možné zahlédnout probíhající rekonstrukci bazénu. Z vyšších pater hotelu je možné zahlédnout probíhající rekonstrukci bazénu. | Blesk:Romana Vébrová

Uznal ale, že hotel nyní není malým romantickým hnízdečkem, ale větším komplexem, po kterém můžete alespoň neomezeně (vyjma restaurace) chodit v pantoflíčkách. „Nejsme romantický maličký hotýlek. Pro pár tak asi nebudeme útočištěm, ačkoliv velké pokoje s výhledem na kolonádu jsou příjemné,“ podotkl s tím, že zajímavá je i stage hned u jedné z restauračních teras. 

To opět neodpovídá spíše poklidné dovolené, ale rušnější a živější. Hotel je navíc v blízkosti kolonády a hned vedle něj nyní probíhá výstava fotografií. Okolí Thermalu se tak hemží lidmi. „Zajímavá je i náplavka, která je živá i po půlnoci. Stage se musí v deset zavírat,“ dodává k tomu Novák. 

I přes probíhající rekonstrukci a živějšímu okolí hotelu se ale Thermal lázeňskému inspektorovi zavděčil. A zájezd do něj by doporučil. Karlovy Vary navíc nabízí i svůj městský poukaz, který návštěvníkovi ušetří 2500-5000 korun. Poukazy se pak nesmí kombinovat. Karlovy Vary jsou podle oslovených návštěvníků městem, které za dovolenou stojí. 

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa