Důvodem omezení provozu byla porucha zabezpečovacího zařízení na trati mezi stanicemi Praha hlavní nádraží a Praha-Vršovice. Společnost ROPID, která má na starosti Pražskou integrovanou dopravu, uvedla na twitteru, že poruchu způsobila kolem 05:00 krádež kabelů. V integrované dopravě se výluka dotkla linek R17, R49, S49, S7 a S9.

Ve směru z Prahy na Strančice a Benešov byla doprava na železnici bez omezení. Linky S9, R49 a R17 směrem do Prahy jely ze stanice Praha-Hostivař na hlavní nádraží odklonem přes Prahu-Libeň. Nezastavovaly na zastávkách Praha-Strašnice a Praha-Vršovice, kam se mohli lidé dostat tramvajemi číslo 22, 7 a 6 a metrem linky C, kde jim byly uznávány jízdenky Českých drah.

Vlaky linky S7 ve směru na pražské hlavní nádraží a Český Brod, které kvůli plánované výluce jezdily už před úterní poruchou se zpožděním odklonem přes Vršovice, musely jet z Vršovic přes Vyšehrad. Jejich zpoždění se tak ještě zvýšilo až o dalších 15 minut. Linka S49 byla zkrácena do stanice Praha-Libeň, v úseku Libeň - Hostivař je odřeknuta.

Fotogalerie
3 fotografie