Kontrola těla

Než vyrazíte vstříc slunečním paprskům, nechte si zkontrolovat mateřská znaménka, abyste případná rizika odhalili včas.

Péče o pleť

Zlatá pleť vám může vydržet i několik týdnů, záleží na tom, jak o ni pečujete. Používejte přípravy na poopalovací péči na bázi olejů, betakarotenu, zklidňujících i hydratačních komponentů a nezapomínejte na užívání vitaminů E, D, K2 a koenzymu Q10. Pokud se kůže přesto začne loupat, zkuste šetrný peeling a po koupeli pleťové mléko.

Denní cyklus

Při slunění respektujte denní cyklus a sluneční agresivitu, doporučuje se přímé slunění ráno mezi 9. a 10. hodinou v intervalech 20 – 30 min, střídaných nepřímým sluněním ve stínu, kde se opalujeme taky. Polední hodiny vynechejte, od 15 do 16 hod. znovu, do večera potom můžete klidně dále opakovat dopolední cyklus.

Zkuste solárium

Můžete využít i solárium, 2x v délce 5 minut v sedmidenním intervalu. Před soláriem použijte ochranný krém s faktorem minimálně 30, bradavky a výrazná mateřská znaménka překryjte speciální náplastí.

Autor: Shutterstock

Volba faktoru

Při výběru správného ochranného slunečného faktoru je dobré myslet na typ pleti. Opálení můžete podpořit také infuzní terapií v kombinaci se sérií podání ozónu a skupiny vitaminů (D, E, B atd.), nebo alespoň užívejte doplňky stravy podporující opálení.

Lékařka: Ke slunění přistupujte zodpovědně 

„Do 40 let nám kůže odpustí vše, a potom se začnou sčítat následky,“ říká doktorka Marianna Poljančuková z Kliniky GHC Praha. Ke slunění proto přistupujte zodpovědně, abyste později nelitovali. Snědá pokožka za kožní problémy nestojí.

Tip pro krásu: Opalovací olej

Vyzkoušejte opalovací olej. Takový olej tělo samozřejmě neopaluje, ale obsahuje komponenty na bázi betakarotenu a vitaminu E, které nesou oranžovohnědou barvu a při aplikaci mění vzhled pokožky do tmavšího odstínu a zároveň ji lehce vyživují. Velké pozitivum je ovšem i jejich krásná vůně.

 

Video
Video se připravuje ...

Babiš lázeňský a jeho koronaléto: Bahno, nejlepší masáž v životě a relax v Třeboni i Mariánkách Facebook - A. Babiš

Fotogalerie
4 fotografie