Jak je to s vitamínem D ze slunečního záření?

Naši předci ho měli opravdu dostatek – většinu času trávili venku a nepoužívali ochranné krémy. Se změnou životního stylu, která mimo jiné znamená i větší míru zahalování, častější užívání krémů s vysokými čísly ochranných filtrů a také více času stráveného v uzavřených budovách, přišel i výrazný úbytek vitamínu D získaného ze slunečního záření. Tento vitamín však naše tělo nutně potřebuje, a proto ho musíme dodat ve stravě, třeba ve formě vajec s přidanou hodnotou. 

Proč jíst vejce a Dr. Vejce

Vejce jako takové je superpotravina. Obsahuje biologicky nejhodnotnější proteiny (bílkoviny), které jsou stravitelné z 98 až 100 %. Proteinům vajec se tak nevyrovnají ani ty z masa a mléka. Proto by vejce neměla chybět ve vašem jídelníčku a budou vaším cenným pomocníkem i tehdy, když budete chtít zhubnout. Vejce má také nejvyváženější obsah nutričně významných látek a obsahuje řadu vitamínů, včetně vitamínu D. Dr. Vejce pak navíc tohoto vitamínu obsahuje 4× více než běžné vejce. Tento fakt byl potvrzen měřením certifikované laboratoře EUROFINS. To znamená, že dvě Dr. Vejce vám zajistí jeho denní doporučenou dávku.

Vaječná frittata
Autor: Dr. Vejce

Vitamín D se do Dr. Vejce dostává přírodní cestou, a to speciálními krmnými směsmi. Právě unikátní skladba krmení pro slepičky, která je i patentově chráněná, stojí za čtyřnásobným množstvím vitamínu v Dr. Vejcích v porovnání s běžným vejcem. Pro úplnost dodejme, že Dr. Vejce jsou z podestýlkového chovu.

Dr. Vejce – jahodová roláda
Autor: Dr. Vejce

Proč je vitamín D důležitý?

Vitamín D je důležitý z řady důvodů. Po celý život ho potřebujeme dostatečné množství pro správnou funkci imunitního systému, je nezbytný i pro zdárný růst kostí u dětí a u dospělých může jeho dlouhodobý nedostatek vést k osteoporóze a řadě dalších onemocnění. Dle tvrzení Státního zdravotního ústavu přes 99 % procent naší populace nenaplní za situace, kdy sluneční záření nezajišťuje jeho potřebné množství, svou potřebu vitamínu D z obvyklé české stravy. Proto je nutné vitamín D doplnit vhodnými potravinami. Stačí třeba dvě Dr. Vejce denně, která zajistí doporučenou denní dávku vitamínu D. Více se o Dr. Vejcích dozvíte na stránkách Dr. Vejce. Kromě Dr. Vajec se zvýšeným obsahem vitamínu D nabízíme také přírodně obohacená vejce s vysokým obsahem jódu a selenu – IQejce.

Zapečená Dr. Vejce
Autor: Dr. Vejce

Stačí třeba dvě Dr. Vejce denně, která zajistí doporučenou denní dávku vitamínu D. Více se o Dr. Vejcích dozvíte na stránkách Dr. Vejce. Zajímavé recepty z vajíček najdete zde. Kromě Dr. Vajec se zvýšeným obsahem vitamínu D nabízíme také přírodně obohacená vejce s vysokým obsahem jódu a selenu – IQejce.