Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Evu znásilnili a zavraždili v kukuřičném poli: Pachatel uniká spravedlnosti už 21 let!

Autor: ran - 
9. srpna 2020
18:13

Je to už dlouhých 21 let od té doby, co zavraždili a znásilnili Evu M. a 10 let od prvního soudu s podezřelým. Pachatel stále uniká spravedlnosti. Soudů s podezřelým mužem bylo několik, dosud od nich ale odcházel bez rozsudku. Nyní mu hrozí trest znovu.

Eva M. z Adamovských Kochanovic na Slovensku měla celý život před sebou. Čekala se svým přítelem dítě, chodila do práce a dokončovala vysokou školu. Měli se v nejbližších dnech brát, Evina maminka už chystala koláče. Osudný pátek před 21 lety Eva mířila na kole do úřadu v nedalekém Trenčíně, kde pracovala. Tam už ale nikdy nedorazila. O posunu v případu informovala televize Markíza.

Pátrání po dívce začalo brzy poté, co na ni kolegové v práci ráno marně čekali. Byla vždy dochvilná a nikdy se nestalo, že by se na pracovišti jen tak bez ohlášení neobjevila. Jenže tragédie brzy vyšla najevo. Přítel Petr ji ještě toho dne našel mrtvou v kukuřičném poli. Tělo ženy, která nosila už čtvrtým měsícem pod srdcem dítě, leželo bez známek života. Někdo ji brutálně uškrtil ocelovým drátem a znásilnil.   

Rodina zavražděné se za ta dvě desetiletí spravedlnosti nedočkala. Naopak se její utrpení stále prodlužuje. Obžalovaným v případu je už deset let jistý Petr J. (39). Verdikty ale nikdy jeho vinu definitivně nepotvrdily a on sám ji popírá. Po dovolání slovenského ministerstva spravedlnosti nyní před soudem Petr J. stane znovu. V Bratislavě by se mělo konečně odpovědět na otázku, zda vraždil, nebo ne.

Klíčovým důkazem je DNA, jež se našla na Eviných šatech. Smrticí zbraň, drát, kterým byla Eva uškrcena, se ovšem ztratil. Podaří se tentokrát podezřelého konečně natrvalo usvědčit, nebo Evini blízcí budou dál čekat na potrestání ohavného zločinu?

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání