Na rozšíření PID spolupracuje ROPID se středočeskou organizací Integrovaná doprava Středočeského kraje (IDSK). Cílem je propojit systémy veřejné dopravy v jeden celek. PID zahrnuje území Prahy a část Středočeského kraje a tvoří jej pražské linky metra, tramvají a autobusů a rovněž linky příměstských autobusů a vlaky označené písmenem S. Do PID spadá také lanovka na Petřín. Systém má jednotné jízdné a tarifní podmínky a jízdní řády jsou tvořeny tak, aby na sebe vzájemně u jednotlivých druhů dopravy navazovaly.

Změny

Rozšíření se týká oblasti Libechov–Kokořínsko. Zavedeny budou tři linky číslo 691, 692 a 694 a rozšíří se provoz na současné lince 474, na které bude zpravidelněn provoz a odpadne přestup v zastávce Kokořín pro cestu mezi Mělníkem a obcí Dobřeň. Provoz bude rozšířen celoročně také v pracovní dny večer a o víkendech. Rozšířen bude provoz v turistické sezoně na existující lince 695.

V okolí Mšena budou zavedeny linky 696, která bude mít trasu Všetaty – Byšice – Mělnické Vtelno – Mšeno, a 697. Ta zajistí nové propojení do sousedního Libereckého kraje a pojede v trase Mšeno–Dubá a o víkendech až do zastávky Doksy.

Fotogalerie
9 fotografií