Kdo sledoval v srpnu noční oblohu, ví, že na ní nedávno mohl spatřit vzácný jev – perseidy. V Břeclavi jsou ještě o krok dál. Z nebe tam padal rovnou nábytek. Dokonce za bílého dne!

Nábytek létal ze 6. patra

„Až uvidíte padat skříň, něco si přejte!“ Komentovala letící mobiliář mluvčí břeclavských strážníků Lenka Rigó. Upozornila přitom, že tento úkaz není ve městě dokonce nijak vzácný.

„Tentokrát z nebe padal nábytek rychlostí zvuku, který překonal vzdálenost šesti pater. Z dřevěných meteoritů pak byla vytvořena něco jako „skulptura“, která doslova „obtékala“ nádoby na odpad,“ popsala výsledek Rigó.

Jen pokuta

Mluvčí strážníků upozornila, že strážníci „autora“ díla znají. „Rozhodně se nedá říci, že bychom jeho počin vnímali jako umění. Může si tak být jistý, že cena za dílo bude opravdu vysoká, až padesát tisíc korun,“ zdůraznila mluvčí strážníků.

Člověk, který se tímto netradičním způsobem zbavoval nábytku před stěhováním, si patrně vůbec neuvědomil, že kdyby někoho letícím kusem zranil či dokonce zabil, nastěhoval by se na dlouhou dobu do cely s minimem vybavení...

VIDEO: V Břeclavi někdy zřejmě fouká i příliš silný vítr. Alespoň podle jízdy tohoto cyklisty to tak může vypadat.

Video
Video se připravuje ...

Cyklista v Břeclavi měl problém vejít se do cyklopruhu, na pomoc mu museli přijet strážníci. Městská policie Břeclav