Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 9°C

Drama při odletu do Itálie: Muž v letadle zatajil nákazu, policie ho „zpacifikovala“

Autor: Darina Jíchová - 
27. srpna 2020
15:21

Britští dovolenkáři mířící do italské Pisy zažili na palubě letu společnosti Ryanair drama, které se nekonalo ve vzduchu, ale ještě na ranveji londýnského letiště Stansted. Mezi cestujícími byl totiž i pasažér, který před svým odletem dostal sms zprávu upozorňující ho na to, že má pozitivní test na koronavirus. Pro cestujícího si do letadla přišli strážníci v ochranných hazmat oblecích, zbytek lidí jen vyděšeně přihlížel, informoval list Daily Mail.

Strážníci z paluby odvlekli cestujícího, který porušil restrikce a pokusil se odjet na dovolenou i s pozitivním testem na koronavirus. Otestován byl na letišti a po obdržení pozitivního výsledku se měl odebrat domů do karantény.

Aerolinky: Přenos nákazy nehrozí

Akci policistů v letadle si natočilo několik pasažérů, kteří pak video sdíleli na svých sociálních sítích. Palubu následně opustil i společník nakaženého, oba byli odvedeni do karanténního centra na letišti, kde na ně čekali zdravotníci. Jejich sedadla a úložný prostor nad nimi byly vydezinfikovány, teprve potom mohlo letadlo odletět do Itálie. Let měl zpoždění hodinu a 40 minut.

„Oba měli roušky, po celou dobu pobytu na letišti i v letadle, kde seděli jen chvilku – méně než 10 minut,“ uvedla společnost Ryanair v oficiálním prohlášení. „Nebezpečí přenosu nákazy na další cestující nebo posádku je velmi nízké, všichni měli ochranné roušky,“ dodaly aerolinky.

Turisté šťastně dorazili do Itálie

Na twitteru se mezitím objevilo dramatické video z paluby, jasně ukazující policisty zahalené od hlavy k patě v ochranných oděvech, jak mluví s nakaženým, a letušky, které se snaží ostatní pasažéry udržet na jejich místech. Jméno cestujícího s pozitivním testem nebylo zveřejněno.

Letadlu bylo bez problémů povoleno přistát v Pise, podle dosavadních informací italské úřady incident dál neprověřovaly a nikdo z pasažérů nebyl vyzván ke karanténě. Itálie byla evropským epicentrem koronaviru při jeho první vlně, v rámci preventivních opatření je v zemi povinné nosit roušku na veřejných místech od 18:00 do 6:00.

luklovah ( 27. srpna 2020 22:51 )

A jak mohli vědět co mu došlo v sms.To vám někdo kontroluje sms no a co bože tak měl covit a co se děje to je toho.

marmat ( 27. srpna 2020 20:54 )

Poučné a profesionálně zvládnuté

trintin ( 27. srpna 2020 17:00 )

Let měl zpoždění hodinu a 40 minut.?? Sen průměrného českého turisty je zpoždění letu pouze o hodinu a 40 minut.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa