Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Andree (33) zkazil covid vysněnou svatbu v Praze: Uteklo jim 30 hostů včetně družičky!

Aktualizováno -
1. září 2020
10:50
Autor: ČTK - 
29. srpna 2020
20:03

Rozhodnutí britské vlády zařadit od soboty Českou republiku na karanténní seznam pokazilo britsko-českému páru svatbu v Praze. Krok úřadů dvojici připravil o tři desítky svatebních hostů z Británie, kteří se kvůli hrozící karanténě ještě před obřadem z Česka vrátili, informovala stanice Sky News. Karanténa je pro navrátivší se z Česka povinná od sobotního rána.

Británie ve čtvrtek oznámila, že od 29. srpna budou muset do čtrnáctidenní karantény lidé, kteří do Británie přicestují z České republiky, Švýcarska a Jamajky. Opatření, které má zpomalit šíření nákazy koronavirem, vstoupilo v platnost v 05:00 SELČ.

Ženich, 38letý Oliver, pochází z Kentu, ale už 11 let žije v České republice. Jeho nastávající je 33letá Andrea z Pardubic. Podle Sky News pár sňatek už dvakrát odložil kvůli těhotenství. V červenci, kdy britská vláda Českou republiku zařadila mezi „koronavirově bezpečné“ země, se rozhodli stanovit třetí pokus na konec srpna. Čtvrteční rozhodnutí britské vlády ale situaci opět zásadně změnilo.

„Přišel jsem o tři desítky hostů, kteří museli ještě před svatbou odletět,“ posteskl si Oliver. Nicméně alespoň nejbližší rodina a několik přátel se rozhodli, že se s karanténou po návratu smíří a svatby se zúčastní.

 

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa