Tylova ulice je po opravě 126 metrů dlouhého úseku jako nová. „Na vozovce se nacházelo velké množství poruch, jednalo se o vysprávky, výtluky, projeté koleje, poklesy, deformace a trhliny, proto byla kompletní rekonstrukce již nezbytná,“ vysvětlil náměstek primátora Michal Vozobule. Trolejbusy a autobusy, které tady mají zastávku, se mohly vrátit do svých pravidelných tras.

Hotový je i most v Těšínské ulici na Doubravce. „Oprava byla z důvodu špatného stavu vozovky a vyměnit jsme také museli mostní závěry,“ uvedla Andrea Fojtíková ze Správy veřejného statku.

Výluka tramvajových linek 1 a 2 kvůli rekonstrukci Solní ulice bude pokračovat do poloviny září. „Poté budou do poloviny října pokračovat dokončovací práce na chodnících,“ uvedl Vozobule. Skončila alespoň oprava tramvajové trati na Skvrňanské, kde se loni v létě kvůli vysokým teplotám zdeformovaly koleje.

Vyjely nové spoje

A vyjedou i nové spoje. Na Výsluní, kde žije čím dál více lidí, ale veřejná doprava chybí, bude zajíždět autobus č. 39. „Zavedení této linky bylo omezeno zejména šířkovými parametry komunikací, kde standardní autobusy dopravních podniků neprojedou, musela se nakoupit nová vozidla užší skříní a menší délkou,“ dodal Vozobule.

Do Hradiště není kvůli stavebním pracím možné zajíždět standardními autobusy. Budou tam proto ve všední dny v ranní špičce jezdit tři školní spoje. Doprava bude zajištěna minibusy a jízdné bude zdarma. O osm spojů posílí i linka 38 do Červeného Hrádku. Nevyjede ale nová linka 58 do Zruče a Třemošné.

Fotogalerie
7 fotografií