Babí léto nás neopustí ani následující zářijový týden. Podle předpovědi meteorologů Českého hydrometeorologického ústavu (ČHMÚ) se sice v pondělí nad hlavami Pražanů přes den proženou nějaké mraky, večer jich ale začne ubývat a vyjasní se. Nejvyšší denní teploty se budou pohybovat mezi 20 až 22 °C. 

„Od západu se bude přes střední Evropu přesouvat tlaková výše a po její zadní straně k nám přechodně pronikne teplejší vzduch od jihozápadu,“ předpovídá od úterý ČHMÚ nejen pro Prahu. Tudíž, když se metropole prokouše ranními mlhami, den pak bude slunečný s teplotami mezi 22 až 24 °C. Noc z úterý na středu ale už bude hodně chladná, a to s nejnižšími nočními teplotami 9 až 7 °C, proto nebude od věci do tašky přibalit i kabát, pokud počítáte s tím, že večer vyrazíte posedět třeba na náplavku.

Až letní den

A středeční počasí v Praze také vypadá velice slibně. A léto minimálně teplotně o sobě dá ještě vědět, protože na teploměru hodnoty mohou vystoupat až k 26 °C. „Bude většinou jasno,“ říkají meteorologové.

Ve čtvrtek bude podle ČHMÚ polojasno až jasno. Ráno a dopoledne ale může zapršet. „Nejvyšší denní teploty vystoupají na 20 až 22 °C, nejnižší noční teploty pak budou mezi 15 až 13 °C,“ uvádí ústav.

V pátek nad metropolí bude obloha opět bez mráčku a teploty kolem 23 °C. Víkend, zejména sobotu, Pražané mohou očekávat až letní s teplotami přes 25 stupňů, jenže to už podle meteorologů budou prý poslední záchvěvy babího léta a další týden týden už se ozve naplno podzim.  

Fotogalerie
3 fotografie