Přivítejte nový den s beduíny v poušti nebo pohledem na město z ptačí perspektivy

Zahajte den ve stopách beduínů a jejich velbloudů tradiční cestou karavany do pouště. Beduínská vesnice se nachází 45 minut od Dubaje v rezervaci Al Marmoom Desert Conservation Reserve. Po příjezdu se vám dostane tradičního beduínského uvítání, seznámení s nejvýznamnějšími tradicemi a každodenními rituály této kultury.

Nejen, že můžete sledovat přípravu pokrmů a vaření arabské kávy na ohni, ale můžete s beduíny i tradičně posnídat, a to z jednoho talíře a rukama. Následuje představení beduínů, kterého se můžete zúčastnit i vy.

 

Zahajte den ve stopách beduínů a jejich velbloudů!
Autor: Dubai Tourism

 

Další možností je zahájit ranní dubajské dobrodružství vyhlídkovým letem nad městem. Dubaj je známá množstvím architektonických počinů, k nimž patří např. Burdž Chalífa, nejvyšší budova na světě, hotel Burdž Al Arab ve tvaru lodní plachty či čtvrť Palm Džumeira. Všechna sedadla na palubě hydroplánu jsou umístěna u oken, takže se nemusíte bát, že by někdo z pasažérů byl o výhled ošizen.

 

Burdž Al Arab
Autor: Dubai Tourism

 

Vychutnejte si podzimní slunce

Pláž La Mer je nejlepší volbou, jste-li v Dubaji kvůli slunci a moři. Najdete ji v barvité čtvrti Džumeira a jedná se o jedno z nejnovějších a nejživějších center pouličního umění v Dubaji.  Zdi zdobené graffiti, řada lákavých kaváren a malých obchůdků všeho druhu dodávají této pláži uvolněný šarm. Máte-li dobrodružnější povahu, nezapomeňte navštívit vodní park Laguna.

 

Pláž La Mer
Autor: Dubai Tourism

 

Pro milovníky umění...

Zajímá-li vás umění, určitě navštivte Alserkal Avenue. Patří k nově vzniklým a nejvíce trendy uměleckým čtvrtím a je uznávaná jako jedno z předních uměleckých center regionu s řadou galerií a kaváren. Avenue je útočiště pro nejrůznější výstavy, přednášky, ale i festivaly a přehlídky moderního vaření. 

Zpátky do minulosti Dubaje

Tempo vývoje města je fenomenální a těžko věřit, že ještě před 50 lety byla Dubaj v podstatě jen rybářskou vesnicí na břehu řeky. Právě zde se v roce 1800 usídlil kmen Bani Yas a předci dynastie Maktúmů. A zde vznikla vize Dubaje: semínka ambice dopadla na úrodnou půdu a rybářská vesnička se rozrostla do futuristické, kosmopolitní a dynamické metropole.

 

Alserkal Avenue
Autor: Dubai Tourism

 

Navštivte historickou čtvrť Al Fahidi, labyrint klikatých uliček a větracích věží. Najdete zde obchody, galerie a muzea, mj. XVA Gallery, Dubai Museum, Coffee Museum a Majlis Gallery. Při své cestě do minulosti určitě nevynechejte Centrum šejka Mohammeda pro kulturní porozumění, kde se můžete zúčastnit prohlídky čtvrti s průvodcem nebo přijmout pozvání k tradičnímu arabskému pohoštění, v jehož průběhu se dozvíte více o životě ve Spojených arabských emirátech.

Milujete vůni koření a smlouvání o cenách? Arabské trhy, tzv. súky ve Staré Dubaji jsou pro vás to pravé místo. Nepřeberný výběr zboží - od látek, přes parfémy až po zlato. Jste-li dobrý obchodník, který umí smlouvat, můžete si odnést zboží za výhodnou cenu.

 

Arabské trhy ve Staré Dubaji
Autor: Dubai Tourism

 

Svačina v oblacích spojená s nákupy

Burdž Chalífa je nedílnou součástí městské siluety. Nejvyšší budova světa je vysoká 828 metrů a má 162 podlaží. Jste-li milovníky barvitých západů slunce, jste na správném místě! Ve výšce 575 metrů se nachází The Lounge, nejvýše položená restaurace na světě. V ní si můžete dát malé občerstvení nebo se zúčastnit večerního koktejlu. Návštěvu nejvyšší budovy můžete spojit s nakupováním.

Dubai Mall nabízí nepřeberné množství obchodů, herních center, VR Park s virtuální realitou, kluziště olympijských rozměrů, nebo třeba Dubajské akvárium, kde se nachází celkem 33 000 podvodních živočichů. 

 

Dubai Mall
Autor: Dubai Tourism

 

La Perle - špičkový zážitek 

Po západu slunce si nenechte ujít show La Perle, Představení v sobě snoubí ducha Dubaje a ikonické „vodní jeviště“ o ploše 860 čtverečních metrů. Umělci z 23 zemí zde předvádějí dech beroucí čísla od akrobacie, skoků do vody, až po motocykly popírající zemskou přitažlivost. Show se inspiruje tepem města a k vidění je dvakrát za večer, pět dnů v týdnu. Od úterý do pátku se hraje vždy v 19 a 21:30 hodin, v sobotu pak v 16 a 19 hodin.

 

Show La Perle
Autor: Dubai Tourism

Fotogalerie
79 fotografií