Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

V Kunovicích se srazil vlak s traktorem: Zranilo se pět lidí

Aktualizováno -
18. září 2020
18:00
Autor: ČTK - 
18. září 2020
14:40

V Kunovicích se v pátek srazil vlak s traktorem! Vlak skončil mimo koleje, zraněno bylo lidí, kteří museli být ošetřeni. K vážnému zranění však naštěstí nedošlo a většina cestujících vystoupila z vlaku sama. Provoz je na trati přerušen.

Na přejezdu v Kunovicích na Uherskohradišťsku se v pátek odpoledne srazil spěšný vlak s traktorem. „Vlak vykolejil,“ řekl mluvčí Drážní inspekce Martin Drápal. Při nehodě podle něj utrpěli zranění čtyři cestující a vlakvedoucí. Drážní inspekce příčiny nehody vyšetřuje. Způsobená škoda na vlaku byla podle něj vyčíslena na 400.000 korun, na traktoru na 100.000 korun a na trati na 50.000 korun.

Nehoda se podle Drápala stala v 13:17. „Na přejezdu v Kunovicích, který je zabezpečen pouze výstražnými kříži, došlo ke střetnutí traktoru se spěšným vlakem. Vlak jel z Brna do Starého Města. Podle informací, které jsme obdrželi od provozovatele v rámci prvotního hlášení, spěšný vlak vykolejil,“ uvedl.

Na místě nehody zasahovali záchranáři, hasiči i policie. „Traktor s přívěsem, malou prázdnou cisternou, vjel na železniční přejezd v momentě, kdy tudy projížděl i vlak. Podle prvotních informací jsou tři lidé zranění, ve všech případech by mělo jít o lehčí zranění. Ve vlaku jelo zhruba 40 lidí,“ řekl policejní mluvčí Petr Jaroš.

Podle mluvčího krajských hasičů Pavla Řezníčka vystoupila většina cestujících z vlaku sama, hasiči pomáhali opustit soupravu pouze několika starším lidem. „Tři zranění byli odvezeni zdravotnickou záchrannou službou do nemocnice. Řidič traktoru zraněný nebyl, vlak narazil do zadní části cisterny. Při nehodě došlo k vykolejení vagonů, podle mých informací se jednalo o dva vagony. Na místo se dostavili drážní hasiči, kteří budou provádět jejich zpětné nakolejení,“ uvedl Řezníček. Hasiči po nehodě také rozváželi některé cestující na zastávky.

Mluvčí krajské záchranné služby Petr Olšan na dotaz ČTK uvedl, že záchranáři na místě ošetřili tři lehce zraněné. "Byli převezeni do nemocnice v Uherském Hradišti na chirurgickou ambulanci," řekl Olšan.

Provoz na trati mezi Uherským Hradištěm a Veselím nad Moravou na Hodonínsku je kvůli nehodě přerušený. Společnost Arriva vlaky, která na trati zajišťuje veřejnou dopravu, na svých webových stránkách uvedla, že v úseku nasadila náhradní autobusy. 

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání