Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Houbař zkolaboval v lese na Lounsku: Čtyři dny ležel bez jídla a pití!

Ilustrační foto.
Ilustrační foto.  (Autor: David Malík, Policie ČR)
Autor: VaB - 
20. září 2020
13:23

Muž z Lounska vyrazil na houby, jenže na nich se mu udělalo špatně a omdlel. V lese kvůli tomu, že neměl síly, zůstal ležet čtyři dny! Nakonec se mu podařilo se zachránit. Navíc u sebe neměl ani mobil, houbaření by se tak rozhodně nemělo podceňovat!

Tak na tuhle výpravu do lesa za houbami do konce života nezapomene muž (62) z Podbořanska. Minulou sobotu odpoledne se vydal na houby, k lesu přijel na kole, to pak nechal u hájovny a pokračoval po svých. 

V lese se mu ale udělalo špatně a následně omdlel. „Na místě zůstal ležet čtyři dny bez jakéhokoli jídla a pití. Teprve ve středu ráno nabral dostatek sil, aby se z lesa dostal. Domů ho pak odvezl jeho známý, který ho viděl u zmíněné hájovny,“ popsala policejní mluvčí Miroslava Glogovská.

Muže, který mezitím beznadějně ležel v lese, hledala jeho rodina a následně i policie. Tu ale kontaktovali až v úterý večer, mysleli si totiž, že je muž u známého. „Policisté začali po muži pátrat a ve středu dopoledne jim příbuzní muže sdělili, že dotyčný je už doma. Těžce dehydrovaného jej přivolaná sanitka převezla do nemocnice,“ dodala mluvčí.

Případů ztracených houbařů v poslední době opět přibývá. Lesy jsou plné hub, stejně tak i houbařů. Důležité je nepodceňovat své síly, vzít si vždy plně nabitý mobil a nějaké pití a jídlo.

buban ( 20. září 2020 17:02 )

Tak to Vám opravdu závidím-u nás na jihu jižní Moravy je v lese občas pár kousků modráků,bedel a žampiónů.

buban ( 20. září 2020 16:49 )

Tož netuším,jaká je na Lounsku promořenost minoritou,ale oni moc do lesa nechodí-co by tam taky dělali,tam se toho moc ukrást či vysomrovat nedá.

bre-burda ( 20. září 2020 16:08 )

Vůbec se mu nedivím. Před týdnem jsem se vrátil z chalupy na Šumavě a tam roste takových hřibů, že slabé nátury omdlívají jak na běžícím pásu.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání