Zdá se, že posledními opravdu teplými dny bude pondělí, úterý a částečně středa. První den tohoto týdne bude ještě slunečný. Pouze ráno se můžou objevit mlhy, i tak ale bude jen nízká oblačnost. V noci sice může být chladno s teplotami od 11 až 7 °C a na jihozápadě dokonce ojediněle jen 4 °C, ale přes den se teploty vyšplhají ke krásným 21 až 25 °C. V 1000 m na horách by to mohlo být kolem 17 °C. Foukat bude jen slabý proměnlivý nebo východní vítr o rychlosti 1 až 4 m/s.

Sledujte meteorologický radar Blesku

Ještě teplejší bude úterý. To bude sice jasno až polojasno, na jihozápadě při přechodně zvětšené oblačnosti lze čekat ojediněle přeháňky nebo i bouřky, ale teploty budou vyšší. 

V noci klesnou na 13 až 9 °C, přes den se vyšplhají k 23 a možná až k letním 27 stupňům. Ráno můžeme čekat na jihozápadě místy, jinde ojediněle mlhy nebo nízkou oblačnost. Vítr bude i v úterý jen slabý a ve východní polovině území mírný jižní až jihovýchodní o rychlosti 3 až 7 m/s. 

Ve středu už bude polojasno, během dne až oblačno a místy se objeví přeháňky nebo bouřky. I tento den lze čekat, že ráno zahlédneme ojediněle mlhy. Noční teploty budou ještě poměrně vysoké, meteorologové předpokládají, že se budou pohybovat kolem 15 až 11 °C. Přes den se nejvyšší teploty dostanou na 21 až 25 °C. Vítr bude slabý, během dne mírný jižní až jihozápadní o rychlosti 2 až 6 m/s.

Podzim udeří v pátek

Polojasno, během dne až oblačno a místy přeháňky, ojediněle i bouřky se objeví ve čtvrtek. Teploty budou podobné, pouze o stupeň nižší než ve středu. 

Razantní změna přijde s pátkem. Ten totiž bude vyloženě zatažený a oblačný. Chybět by neměly deště, přeháňky ani bouřky. Ty lze očekávat ojediněle na východě republiky. Nejnižší noční teploty budou podobné jako v předchozích dnech, tedy 14 až 10 °C. Ale ty denní ostře spadnou. Čekat můžeme, že teploměry budou ukazovat 14 stupňů, maximálně až 19. Vítr bude mírný západní až severozápadní o rychlosti 3 až 7 m/s.

VIDEO: Jak vznikají nejničivější bouřky v Česku: 

Po teplejším oblečení už budeme muset sáhnout o víkendu. Nejvyšší denní teploty budou mezi 10 a 15 stupni. V noci teplota klesne k 10, možná až 5 stupňům. A podle předpovědi meteorologů nebude od věci přibalit i deštník, má být totiž zataženo až oblačno a očekávají se přeháňky nebo déšť. Ten má být podle předpovědí místy i vydatný. Srážky ustanou v neděli. 

Fotogalerie
34 fotografií