Mladá učitelka se málem vyhladověla k smrti. Nepochopíte, co dva roky jedla!

Mai Kerivel žila ve Vietnamu, kde mají dívky štíhlost geneticky danou.
Foto: profimedia.cz
24. září  2020 
 06:00

Pětadvacetiletá učitelka francouzštiny Mai Kerivel bojovala dlouhou dobu se zákeřnou anorexií, kvůli které vyhladověla tělo až na váhu třiatřicet kilogramů. Nemoc ji nejen ohrožovala na životě, ale také jí znemožnila sehnat si v Melbourne nové pracovní místo. Mai se proto rozhodla cíleně přibrat a začala více myslet na své zdraví. Dnes váží padesát kilogramů a pravidelně cvičí v posilovně.

„Nejedla jsem žádné bílkoviny a pila jsem hodně vody. Moje stravování bylo opravdu extrémní," přiznává Mai, která snědla v průměrný den jen trochu zeleniny a ovoce – salát, rajčata jablka. „Vážila jsem všechno. Dokonce i salát a rajčata. Z těch jsem dokonce měla strach, že mají příliš cukru," popisuje mladá učitelka francouzštiny Mai, která v současnosti žije v Ho Či Minově Městě, a dodává: „Ve Vietnamu jsou dívky dost hubené. Mají to v genech. Ve srovnání s nimi jsem se cítila tlustá."

„Když vám je jen sedmnáct let, je opravdu snadné sklouznout k myšlence, že chcete být štíhlejší a štíhlejší," vysvětluje Mai, která postupně zhubla na pouhých třiatřicet kilogramů. Za méně než šest měsíců její váha klesla o deset kilo. Stále se ale v porovnání s ostatními cítila tlustá. V roce 2014 Mai opustila Vietnam, aby na rok žila v australském Melbourne. Nová zkušenost dramaticky změnila pohled na její tělo. „V Austrálii nejsou lidé tak přirozeně hubení," řekla. Tehdy si dívka uvědomila, že nemá zdravou váhu. „Nemohla jsem si najít práci, protože mě nikdo kvůli mé váze nezaměstnal," tvrdí Mai, která dávala svůj životopis do kaváren, pekáren i restaurací. „Řekli mi, že vypadám příliš slabě na to, abych tu práci zvládla, tak ať se vrátím, až přiberu," popisuje svou zkušenost mladá dívka. "Nedivím se jim. Vypadala jsem vážně nemocně,“ uvědomuje si zpětně Mai.

Poté, co si Mai nedokázala najít práci, si uvědomila, že je čas na změnu, a do šesti měsíců úplně změnila své stravování. „Začala jsem v Austrálii normálně jíst," říká dívka, která za osm měsíců přibrala na zdravých čtyřiapadesát kilogramů. „Téměř všechna kila mi šla do obličeje a břicha. Tuk samozřejmě nejde tam, kam chcete," tvrdí Mai, která proto začala s hodinami boxu a velmi rychle zhubla o téměř pět kilogramů tuku. V posledních třech letech chodí dívka téměř každý den do posilovny, zvedá činky a cvičí kardio, aby zůstala fit. „Jím víc než mí přátelé a chodím do posilovny vícekrát než většina z nich. Nejím maso. K snídani si dám vaječné bílky a batáty, k obědu to je převážně vietnamská polévka phở a večeři tvoří obvykle míchaná zelenina," popisuje svůj jídelníček Mai. I přes své zázračné uzdravení se dívka stále potýká se zdravotními problémy souvisejícími s anorexií.

„Je pro mě velmi snadné přibrat na váze, protože jsem si zničila metabolismus, a moje vlasy nevypadají stejně jako dřív, jelikož mi jich během anorexie dost vypadalo," říká Mai, která přišla také o pravidelný menstruační cyklus. „Už tři roky jsem neměla menstruaci,“ svěřuje se dívka. Zato její milostný život se po anorexii výrazně změnil a po letech má i přítele. „Je to osobní trenér, takže to má své výhody," vtipkuje Mai. Její rada každému, kdo trpí anorexií, zní: „Nikdo není dokonalý a být štíhlý není něco, co vás dokonalým udělá."

Náš tip: V aktuálním čísle magazínu Blesk pro ženy se setkáte s příběhy českých žen, které mají kila navíc a rozhodně se za ně nestydí – právě naopak! Jsou krásné a pomáhají jiným ženám milovat své tělo! Spoustu inspirace najdete v novém Blesku pro ženy, který koupíte v novinových stáncích. Nebo si ho můžete objednat v tištěné či elektronické podobě v našem iKiosku ZDE.

titulka Blesk pro ženy, diář
Autor: red

Autor: Veronika Duží

Diskuse ke článku

.

Aplikace a kalkulačky

BMI
kalkulačka
Výpočet
energetického
příjmu

Jídelníčky na míru

Vyberte si jídelníček na míru
a hubněte konečně efektivněji