Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Británie zpřísňuje, Johnsonovu „vydřičku“ to netrápí. Užívá si luxusní resort v Itálii

Autor: Darina Jíchová - 
25. září 2020
11:00

Vláda premiéra Borise Johnsona tento týden přijala přísná opatření, bylo dál omezeno shromažďování lidí, bary, hospody a další pohostinská zařízení musí od čtvrtka zavírat v deset hodin večer. Nové restrikce Brity rozhodně nepotěšily a premiérova vláda čelí kritice, nespokojenost lidí má dopad i na samotného Johnsona, který působí „unaveně a ztrápeně“. Podle expertů za jeho strhaný výraz může také nepřítomnost jeho snoubenky Carrie Symondsové, novinářům listu Daily Mail se podařilo zjistit, kde Johnsonova partnerka je. Zatímco se Britové smiřují s novou várkou přísných pravidel, ona si se synem a kamarádkami užívá v Itálii.

Symondsová, které Johnson v soukromí láskyplně přezdívá „vydřička“, vyrazila se čtyřměsíčním synem Wilfredem a kamarádkami do Lombardie, konkrétně ke Komskému jezeru. Skupinka je ubytovaná v luxusním pětihvězdičkovém hotelu Grand Hotel Tremezzo, kde jedna noc vyjde až na 17 tisíc korun. Resort je oblíbený hlavně mezi bohatými americkými turisty.

Luxusní hotel Grand Hotel Tremezzo v italské Lombardii. Luxusní hotel Grand Hotel Tremezzo v italské Lombardii. | Facebook/Grand Hotel Tremezzo

Symondsová si dovolenou viditelně užívá

Dovolenou Symondsová tráví převážně poznáváním krás Lombardie, se synem v nosítku a v obležení kamarádek se prochází po městech, nebo projíždí na lodi. „Carrie vypadá velmi odpočatě, působí, že ji nic jiného než relax nezajímá,“ sdělil Daily Mailu britský turista, který na premiérovu snoubenku v Itálii narazil.

Johnson oproti tomu v Británii zažívá krušné chvíle, v posledním týdnu začaly rapidně přibývat nové případy koronaviru, premiér po poradě s odborníky a krizovým štábem přistoupil k dalším restrikcím. Největší obavy Britů se zatím nevyplnily a nebyla vyhlášena celostátní karanténa, Johnson ale varoval, že opatření by mohla přetrvat i půl roku.

Od čtvrtka 24. září musí anglická gastro zařízení zavírat v deset večer, ještě že v Itálii takové nařízení neplatí, jinak by si Symondsová nemohla užívat pozdní večeře se svými třemi přítelkyněmi. Skupinka žen dlouho do noci seděla na hotelové terase, číšnici a zaměstnanci sice nosí roušky a stoly jsou od sebe v bezpečné vzdálenosti, Symondsová zatím v roušce viděna nebyla. V hotelu je ale zakrývání nosu a úst povinné ve všech veřejných prostorách.

Do Itálie mohou Britové bez testů i karantény

„Je to nádherný hotel, nedivím se, že si to tady užívá,“ poznamenal jeden z hostů hotelu. Ten rovněž vypověděl, jak „kučeravé a blonďaté vlásky“ má malý Wilfred. Symondsová očividně využila nabídky hotelu a vydala se na hodinovou plavbu po jezeře, vyšlo ji to na 8 tisíc korun. Itálie je jedna z mála evropských zemí, kterou mohou Britové navštívit bez povinnosti 2týdenní karantény po návratu domů. Při vstupu do jihoevropského státu se ani nemusí prokazovat negativním testem na koronavirus.

ruda43 ( 25. září 2020 11:46 )

A Darinka tiše závidí..A nebo je v tom ten brexit?

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa