Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Synovec Pabla Escobara našel v bytě po drogovém králi bohatství: Ve zdi na něj čekalo 418 milionů!

Autor: rc - 
10. ledna 2022
05:00

Pohádkové dědictví čekalo na Nicoláse Escobara, synovce nechvalně proslulého drogového bosse Pabla Escobara. Nicolás v jednom z bytů po bývalém vůdci kolumbijského kartelu Medellin našel neuvěřitelných 18 milionů amerických dolarů (418 milionů Kč), které byly schovány ve zdi! Synovec drogového barona uvedl, že místo úkrytu neuvěřitelného bohatství viděl ve snu.

V 80. letech kolumbijský kartel Medellin ovládal trh s kokainem ve Spojených státech. Každý den ze země kartel vyvezl až 15 tun drogy, čímž si přišel na neuvěřitelných 420 milionů dolarů (9,7 miliardy Kč) týdně. Vůdcem kartelu byl tehdy Pablo Escobar, jehož si někteří v Kolumbii pamatují jako kolumbijského Robina Hooda, jenž pamatoval na chudé, a jiní jako zločince, který má na svědomí tisíce nevinných životů.

Pablo Escobar byl tehdy považován za sedmého nejbohatšího člověka planety a v Kolumbii vlastnil řadu luxusních nemovitostí, při čemž jeho hlavním sídlem a pýchou byla Hacienda Napoles. Na rozlehlých pozemcích se nacházela obří vila v koloniálním stylu, zoo, v níž nechyběli sloni, žirafy, hroši a exotičtí ptáci. Bohatství Escobara tehdy dosahovalo zhruba 30 miliard dolarů (659 miliardy Kč).

Drogový baron zemřel druhého prosince roku 1993, když utíkal před policií. Před dopadením se před úřady schovával ve svých luxusních vilách, kde měl poschovávané své bohatství. V jednom z bytů v Medellinu, který kdysi patřil Escobarovi, nyní žije jeho synovec Nicolás.

Ten pro kolumbijskou televizní stanici Red+ Noticias uvedl, že v něm našel neuvěřitelný balík peněz. Nicolás v bytě žije dlouhých pět let, ovšem až nyní se mu peníze podařilo najít. Místo, kde jsou schovány, měl vidět ve snu! Ve zdi bytu bylo schováno až 14 milionů liber (418 milionů Kč)! Většina bankovek však byla poničena. Kromě peněz v bytě našel zlaté pero, satelitní telefon, kameru a nevyvolaný film.

Nicolás má vzpomínky na svého nechvalně proslulého strýce v živé paměti. Měl být jeho doprovodem při spoustě příležitostí. Dokonce prý byl i unesen a mučen dlouhých sedm hodin. „Dva muži na mě zaútočili motorovou pilou,“ uvedl pro BBC.

Video  Pablo Escobar  - Videohub
Video se připravuje ...

zdengregr ( 27. září 2020 08:38 )

Včera jsem byl nucen dělat test na narkotika. Vyšel negativně. Musím sí vážně promluvit s mým dealerem.

Zobrazit celou diskusi