Víkend bude ve znamení přechodu studené fronty a ochlazování. Na frontě se mohou ojediněle tvořit i bouřky. V sobotu bude zpočátku dne ještě polojasno až oblačno, postupně očekáváme od západu až zataženo, občas déšť nebo přeháňky, ojediněle se budou tvořit i bouřky. Noční teploty klesnou na 10 až 6 °C. Nejvyšší denní teploty vystoupí na 16 až 20 °C, od západu očekáváme ale během dne ochlazování. Mírný jihozápadní vítr, bude na frontě zesilovat.

Sledujte příchod deště a bouřek na radaru Blesku

V neděli bude zataženo až oblačno, občas déšť nebo přeháňky, na vrcholcích hor srážky sněhové. Noční teploty se zastaví na 8 až 4 °C. Nejvyšší denní teploty vystoupí na 8 až 12 °C. Foukat bude mírný severozápadní vítr, místy s nárazy o rychlosti kolem 50 km/h.

Od pondělí v zimní bundě

A další ochlazování přinese první polovina nového pracovního týdne – nejvyšší denní teploty se budou zpravidla pohybovat do 10 °C, v ranních minimech při zmenšené oblačnosti mohou klesat i lehce pod nulu. Po ránu se ojediněle může tvořit náledí a sněhové vločky se mohou přechodně dostat i do středních nadmořských výšek. Od pondělí do středy bude oblačno až zataženo, občas déšť nebo přeháňky, na horách, přechodně od 500 m sněžení nebo déšť se sněhem. Noční teploty 7 až 3 °C, při vyjasnění -2 °C. Nejvyšší denní teploty 6 až 10 °C. Od čtvrtka začne oblačnosti ubývat a teploty půjdou pozvolna nahoru – příští víkend zřejmě přinese 15 °C.

Doplňujte vitamíny

Z podzimního počasí tak v příštím týdnu uděláme krok do listopadového počasí s minimem slunečního svitu. K vitamínům A, B, a C, tak začněte přidávat i vitamín D. Mimo jiné je ho hodně v rybách, v játrech, mléce a vaječném žloutku.

Fotogalerie
65 fotografií