Také v pátek bude převládat velká oblačnost – bude oblačno až zataženo, během dne na většině území s deštěm nebo přeháňkami, na vrcholcích hor očekáváme sněžení. Noční teploty budou klesat na 7 až 3 °C. Nejvyšší denní teploty se zastaví jen mezi 4 až 8 °C, v Polabí na 11 °C. Foukat bude mírný severovýchodní vítr o rychlosti do 20 km/h.

V neděli bude po ránu místy mrznout

Více oblačnosti očekáváme hned v sobotu – to bude oblačno až zataženo, na většině území s deštěm nebo přeháňkami, na vrcholcích hor bude i nadále sněžit. Noční teploty budou klesat na 6 až 2 °C. Nejvyšší denní teploty vystoupí na 6 až 10 °C. Foukat bude mírný severní vítr o rychlosti do 20 km/h.

V neděli bude většinou oblačno, ojediněle s přeháňkami, nad 1000 m sněhovými. Noční teploty budou klesat na 4 až 0 °C, místy při zmenšené oblačnosti klesnou až na -2 °C. Nejvyšší denní teploty vystoupí na 7 až 11 °C. Foukat bude mírný severozápadní vítr o rychlosti do 20 km/h.

Podzim v Česku
Autor: Blesk:Vlaďka Hradská

Od pondělí budou v hlavní roli mlhy a nízká oblačnost

Nárůst teplot vzduchu nepřinese ani další týden – v odpoledních maximech se budou nejvyšší odpolední teploty zastavovat do 10 °C, pouze při protrhané oblačnosti vystoupí ke 13 °C. V ranních minimech se bude teplota nejčastěji pohybovat mezi 5 až 1 °C, při vyjasnění bude klesat ke -2 °C. Jinak bude převládat oblačno, po ránu s mlhami nebo nízkou oblačností, pouze ojediněle bude až polojasno. Zpočátku týdne se mohou ojediněle vyskytovat přeháňky nebo mrholení.

Konec léta hlásí i Středomoří

Podzimní počasí hlásí většina starého kontinentu. Ochlazení v tomto týdnu pocítili také ve Středomoří, kde se nejvyšší odpolední teploty pohybují nejčastěji do 20 °C, výjimkou je pouze jeho východní část, kde ještě naměříme letní teploty. Teplota moře ale stále zůstává vysoko – nejčastěji mezi 21 až 25 °C.

Fotogalerie
67 fotografií