Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť 7°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Majkyho páníček šel sedět, psa se vzdal. Psí senior teď v útulku vyhlíží nový domov

Video se připravuje ...
Autor: Jana Ulrichová, Kateřina Lang - 
27. října 2020
05:30

Na novou rodinu čeká v tachovském útulku U Šmudliny roztomilý kříženec jezevčíka Majky (13). Jeho dosavadní majitel se ho vzdal, nastoupil totiž do vězení. Majky je sice už psí senior, je ale zdravý a velmi aktivní.

Majky v útulku nesmutní, daří se mu tam dobře, je veselý a plný optimismu. Jeho stále dobrá nálada působí jako balzám na duši. „Když na vás dolehne smutek, třeba ze sychravého podzimního počasí, stačí si půjčit na procházku Majkyho, a hned se vrátíte rozjaření jako sluníčko,“ řekla provozovatelka útulku Gabriela Jägerová. „Je to pejsek, který na vás neustále hledí, rád se mazlí a pusinkuje vás, je to prostě neuvěřitelně optimistické zvíře,“ dodala.

Gabriela Jägerová věří, že Majky brzy najde nový domov Gabriela Jägerová věří, že Majky brzy najde nový domov | Jana Ulrichová

Ve skvělé formě

I když už je Majky psí senior, nevypadá na to. Je totiž naprosto zdravý. „Zpočátku jsme si mysleli, že je mu tak pět let. Jeho nátura, veselost a fyzická zdatnost je skvělá. Na to že mu je třináct let, by sbalil do kapsy kdejakého mladého pejska,“ řekla Gabriela Jägerová.

I když je Majky už psí senior, je naprosto zdravý a ve skvělé kondici I když je Majky už psí senior, je naprosto zdravý a ve skvělé kondici | Jana Ulrichová

Naprosto zdravý

To, že je Majky ve skvělé kondici, pak potvrdila i veterinární prohlídka. „Nechali jsme mu vyšetřit srdce a udělat odběry krve. Všechno má v pořádku,“ řekla. Dodala, že Majkymu chybělo pouze očkování, to ale hned napravili. „Je už očkovaný, čipovaný a odčervený, takže je připraven na to jít domů,“ uvedla.

Miluje všechny

Majky se hodí téměř pro každého. Je vyrovnaný, takže by mohl přinést radost starším lidem, dobře by mu bylo ale i v mladé rodině. „Líbí se mu totiž úplně každý. Má rád muže, ženy i děti, miluje společnost a hry,“ popsala vedoucí útulku s tím, že je přitom velmi jemný, okusuje něžně a ani v zápalu hry se nenechá unést. „Je to takový romantik,“ dodala.

I když je Majky už psí senior, je naprosto zdravý a ve skvělé kondici I když je Majky už psí senior, je naprosto zdravý a ve skvělé kondici | Jana Ulrichová

Najde domov?

Zájemci, kteří by chtěli Majkymu poskytnout nový domov už na dožití, mohou kontaktovat Psí útulek U Šmudliny Tachov – Vítkov, a to buď telefonicky na čísle 724 583 768 nebo mohou psát na e-mail Gabrielka333@seznam.cz.

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi