Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Oblačno, déšť 8°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Agresivní Winston se změnil ve velkého mazla. V útulku čeká na aktivní rodinu

Video se připravuje ...
Autor: Jana Ulrichová, Kateřina Lang - 
23. listopadu 2020
06:15

Nálepku zlého psa dostal Winston (asi 2), krásný německý ovčák, kterého se někdo zbavil tím, že ho uvázal u plotu. Zděšený pes netušil, co se s ním děje, vrčel proto na všechny, kdo se k němu chtěli přiblížit. V útulku Anidef v Žimu na Teplicku, kde teď o něj pečují, se ukázalo, že je to ale mazel, který si zaslouží nový, milující domov.

Členky spolku Anidef se pro Winstona vypravily s odchytovým náčiním. „Bylo nám řečeno, že je agresívní. Byl přivázaný na krátkém vodítku, vyštěkával, vrčel,“ popsala zástupkyně Anidefu Dominika Juhásová s tím, že nakonec se Winston nechal přemluvit.

Veronika Juhásová ví, jaký je Winston skvělý pes Veronika Juhásová ví, jaký je Winston skvělý pes | Jana Ulrichová

Šel za jídlem

Vidina chutné konzervy byla silnější, než strach, který měl. „Nalákaly jsme ho na jídlo. Pak si nechal nasadit náhubek a nechal se odvést do auta,“ dodala. V útulku se pak během několika dní stal z Winstona mazlík. „Stačilo se jen k němu chovat citlivě a ukázat mu, že mu tady nikdo nechce ublížit,“ řekla Dominika.

Potřebuje zábavu

Teď už je Winston připraven k adopci. Je to mladý pes, který potřebuje zaměstnat. Chce si hrát, aportovat, vyžaduje společnost a pozornost člověka. „Není to pejsek, který by chtěl být jen hlídačem někde na pozemku. Bude potřebovat aktivní páníčky, kteří s ním budou podnikat výlety a zaměstnají i jeho hlavu. Je to německý ovčák, který vyloženě práci vyžaduje,“ uvedla zástupkyně útulku.

Winston je krásný mladý pes, který potřebuje zaměstnat Winston je krásný mladý pes, který potřebuje zaměstnat | Jana Ulrichová

Na cvičák s ním

V kotci se Winston nudí, snaží se z něj dostat ven, když nemá zábavu, ničí hračky. Ze základních povelů zvládá zatím jen „sedni“, začíná chápat, co je lehni a umí také podat pac. Všechno ostatní už bude na nových majitelích. „Při adopci budeme doporučovat, aby s ním navštěvovali cvičák,“ řekla Dominika Juhásová.

Winston je krásný mladý pes, který potřebuje zaměstnat Winston je krásný mladý pes, který potřebuje zaměstnat | Jana Ulrichová

K dětem ne

Winston má problém s agresivitou u jídla, hlídá si misku, byla by proto pro něj vhodná rodina bez dětí a bez dalších zvířat. Zájemci, kteří by mu i přesto chtěli dát nový domov, mohou kontaktovat spolek Anidef buď telefonicky na čísle 736 769 601 nebo e-mailem na adrese anidef.utulek@gmail.com.

Lubomír Babáček ( 23. listopadu 2020 13:16 )

Psi jsou velmi inteligentní zvířata a žádný pes není agresívní bez zjevného důvodu. Instinkty a pudy jsou přirozené vlastnosti a pokud mají pocit bezpečí a nejsou ohrožení, nikdy úmyslně neublíží. Pes, který se chová agresívně je vždy výsledkem špatného přístupu člověka, který se k němu chová bezcitně a tyransky. Potom je složité u takového zvířete získat zpátky k člověku jinak běžný a kladný vztah. Je to podobně, jako u lidí, když se k vám někdo chová vyloženě nepřátelsky, těžko ho můžete mít rád a už vůbec mu nebudete věřit.

Zobrazit celou diskusi