„Teploty jsou nízké, jelikož se vyjasnilo. Ale na začátek března se nejedná o žádné extrémní hodnoty,“ uvedl Maňhal. Dodal, že mrzlo na území celého kraje, kdy meteorologové naměřili od minus šesti do minus deseti stupňů Celsia. Nejnižší hodnotu minus 22,1 stupně zaznamenala stanice Perla u Jezerní slatě poblíž Kvildy na Prachaticku.

Přes den bude jasno, přibližně pět stupňů nad nulou. Silnější mrazy nelze podle předpovědi vyloučit ani v neděli ráno, uvedl Maňhal.

Silnice na Jesenicku namrzají

Na silnicích ve vyšších polohách Jesenicka leží dnes ráno uježděná a zledovatělá vrstva sněhu krytá posypem. Při jízdě po nich je nutná opatrnost. Na Šumpersku je uzavřena silnice II/369 mezi Hanušovicemi a Raškovem, místní částí Bohdíkova. Vyplývá to z údajů zveřejněných Ředitelstvím silnic a dálnic ČR.

Sledujte vývoj počasí na radaru Blesku

V Loučné nad Desnou na Šumpersku a v Bělé pod Pradědem na Jesenicku se na silnici I/44 vedoucí přes Červenohorské sedlo v pátek vytvořila ledovka. Správci silnic varovali, že i dnes ráno zůstává komunikace nesjízdná pro nákladní automobily.

Ostatní silnice na Jesenicku a Šumpersku jsou většinou holé a vlhké, místy se tam vyskytují mlhy, namístě je opatrnost. Vozovky v dalších částech Olomouckého kraje, tedy na Olomoucku, Přerovsku a Prostějovsku, byly ráno suché a sjízdné bez omezení.

Video
Video se připravuje ...

Blesk Podcast: Máme chladnější počasí díky utlumené letecké dopravě? Odhalila to meteoroložka Honsová Blesk

Fotogalerie
44 fotografií