Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť 7°C

Rozvolňuje půlka Evropy: Británie otevírá obchody i zahrádky hospod, Řecko střední školy

Autor: ČTK - 
12. dubna 2021
07:29

V Británii se dnes otevřou obchody, zahrádky u restaurací, kadeřnictví a další služby i zoologické zahrady. Země tak díky klesajícím počtům nově nakažených a zdárně pokračujícímu očkování pokračuje v pozvolném uvolňování protiepidemických opatření. Už před měsícem přitom znovu otevřela školy. Restrikce by se měly začít uvolňovat i v sousedním Irsku.

V Řecku se otevřou pro prezenční výuku střední školy. Studenti i učitelé se budou muset dvakrát týdně sami otestovat. Školy byly v zemi zavřené od listopadu, otevřely se jen na několik týdnů začátkem roku. Ty základní zůstanou pro prezenční výuku zavřené i nadále, nejméně do pravoslavných Velikonoc, které připadají na začátek května.

Dnes začíná po velikonočních prázdninách školní výuka v řadě německých spolkových zemí. Počítá se s pravidelným testováním žáků nejméně dvakrát týdně.

Ve Francii se ode dneška budou moci k očkování přihlásit občané ve věku 55 let a starší. Budou dostávat vakcínu od firmy AstraZeneca a později od společnosti Johnson & Johnson.

Video  Zeman o rozvolňování: Počkal by, konec pandemie vidí v září.  - Blesk
Video se připravuje ...

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa