Vnuk zesnulého vévody z Edinburghu podle informací, které zmínil list Daily Mail, odcestoval ze svého teplého milionového hnízdečka v kalifornském Montecitu v sobotu večer místního času. Černý cadillac ho přivezl na letiště, kde Harry nasedl na první let do prochladlého Spojeného království.

Na londýnském letišti Heathrow se vévoda ze Sussexu objevil hodinu po poledni. Na sobě měl podle svědků světlé kalhoty, bundu a černou roušku. Soukromé vozidlo ho následně mělo přepravit do Kensingtonského paláce, povinnou pětidenní karanténu stráví v Nottingham Cottage. Jeho starý dům ve Frogmore momentálně okupuje princezna Eugenie s rodinou.

Těhotná Meghan Markleová svého manžela nedoprovázela. Po konzultaci s lékařem usoudila, že bude nejlepší, když se nebude vystavovat zbytečnému riziku dlouhých letů a možné nákaze koronavirem.

Poslední rozloučení s vévodou z Edinburghu, které proběhne v sobotu 17. dubna od 15:00, zahájí smuteční průvod trvající osm minut. V čele smutečního průvodu půjde Philipův prvorozený princ Charles (71) a jeho trasa povede od vstupní brány do hradu Windsor až do kaple sv. Jiří. Hned za ním půjdou bok po boku jeho dva synové princ William (38) a princ Harry. Fanoušci i široká veřejnost doufají, že pietní akt usmíří znesvářené bratry.

VIDEO: Zemřel princ Philip (†99), manžel britské královny Alžběty II. (94): Jaký byl jeho život?

Video
Video se připravuje ...

Zemřel princ Philip (†99), manžel britské královny Alžběty II. (94): Jaký byl jeho život? Videohub

Fotogalerie
76 fotografií