Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Část lidí je z otevřených obchodů zmatená. Bloudí po centrech a hledá, kam může zajít

Autor: ČTK - 
12. dubna 2021
11:27

Češi hned po obnovení provozu vybraných obchodů vyrazili na nákupy, sháněli zboží hlavně pro děti. Kupovali ale také doplňky do domácnosti či kancelářské potřeby. Někteří lidé ale měli zmatek v tom, které prodejny výjimku z vládního rozhodnutí využily a mají otevřeno. V jednotlivých obchodních centrech je však situace zatím odlišná. Vyplývá to ze zjištění zpravodajky ČTK v pražských obchodech.

Například do obchodního domu Ládví do znovuotevřených prodejen po zahájení provozní doby zatím příliš zákazníků nezavítalo. Jedna nakupující byla v tamním papírnictví. V prodejně s dětskou obuví BotaBota na první zákazníky dokonce teprve čekali. Naopak více lidí přijelo do obchodního centra Letňany. Vyrazilo do něj mnoho rodičů se svými dětmi, jejich první cesty vedly do prodejen bot.

Zamířila tam i mladší žena se synem. „Syn má ještě zimní boty a teď, jak se střídá počasí, potřebujeme něco vzdušnějšího,“ řekla. Doplnila, že s dcerou se chystá do lázní a potřebuje ještě nakoupit oblečení pro tuto příležitost. Doufá, že se brzy dočká možnosti nakoupit si v kamenných obchodech oděvy i pro sebe, které už také potřebuje, uvedla dále. Příliš živo nebylo v papírnictví nebo v prodejně se školními a výtvarnými potřebami Activáček. Zpravidla v obchodě nakupoval jen jeden zákazník.

Většina oslovených návštěvníků OC Letňany si předem udělala plán, do kterých obchodů půjde, a zjistila si, kde mají otevřeno. Někteří lidé ale automaticky počítali, že všechny prodejny, kde mají dětské zboží, budou v provozu. Několik lidí tak nahlíželo přes stažené rolety například do prodejny obuvi CCC nebo některých obchodů s módou.

Přes omezenou kapacitu 15 metrů čtverečních plochy na jednoho zákazníka byly dopoledne nákupy klidné. Kratší fronty se tradičně tvořily jen před diskontem Pepco. Lidé tam přišli nejen pro dětské zboží, ale také pro doplňky do domácnosti.

Vláda ode dneška povolila prodej dětského oblečení a obuvi či papírenského zboží. Rozhodnutí zdůvodnila návratem části dětí do škol. Otevřeno mohou znovu mít také čistírny, prádelny, zámečnictví nebo provozovny oprav zařízení pro domácnosti. Fungovat smějí farmářské trhy.

Video  Arenberger řekl, podle čeho se bude rozvolňovat. A novinky u Sputniku?  - ČTK
Video se připravuje ...

Citronel ( 12. dubna 2021 16:15 )

Hledá kam může zajít, nejdou přímo něco koupit, jdou jen vejrat a zevlovat.

milan1959 ( 12. dubna 2021 15:08 )

Asi voliči ANO, ČSSD a KSČ A tohle nám vážení vládne

Matos7 ( 12. dubna 2021 14:34 )

A co to je za blbce, že jsou tak zmatení?

veronika novotna ( 12. dubna 2021 13:33 )

Oni lidi nečtou a nepos­loucha­jí😳Ří­kali jasně jaké obchody budou otevírat.To ,že jsou lidi blbci.Ta to obchody nemůžou 😂😂

safinka59 ( 12. dubna 2021 12:49 )

...oni se potřebují pouze vyvenčit, tak jako minulá léta, hlavně víkendy !
Jasně bylo řečeno, že pouze dětské, čistírny a servisy.. tak co tam šmejdí ? 😂

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa