Podle předpovědi bude během příštího týdne spíše zataženo a po celý týden lze očekávat déšť. „K podprůměrným teplotám v porovnání s dlouhodobým normálem se přidá proměnlivá – během odpoledních hodin převážně velká oblačnost, místy s deštěm nebo přeháňkami,“ uvedla meteoroložka Dagmar Honsová. 

Pondělní ráno bude tím nejchladnějším z celého týdne - v ranních minimech naměříme jen 6 až 4 °C. Naopak odpolední teploty vystoupí na nejvyšší hodnoty z celého týdne - 20 až 22 °C. Naši pocitovou teplotu bude ale snižovat čerstvý jižní vítr s nárazy až kolem 55 km/h. Zatímco zpočátku dne bude jasno až polojasno, tak odpoledne a večer začne docházet od západu k přibývání oblačnosti, večer se k zatažené obloze přidá déšť nebo přeháňky.

V úterý bude zataženo až oblačno, zpočátku dne s deštěm nebo přeháňkami, odpoledne ubývání oblačnosti a ustávání srážek. Ranní teploty 13 až 11 °C. Nejvyšší denní teploty 14 až 16 °C.

Ve středu bude polojasno, během dne až oblačno a místy déšť nebo přeháňky. Ranní teploty 9 až 7 °C. Odpolední teploty 17 až 19 °C.

Ve čtvrtek bude oblačno až polojasno, během dne až zataženo a místy déšť nebo přeháňky. Ranní teploty 9 až 7 °C. Odpolední maxima 16 až 18 °C.

V pátek bude oblačno až polojasno, během dne až zataženo a místy déšť nebo přeháňky. Ranní teploty 9 až 7 °C. Odpolední maxima 16 až 18 °C.

V sobotu bude oblačno až polojasno, ojediněle přeháňky. Ranní teploty 9 až 7 °C. Odpolední teploty 17 až 19 °C.

V neděli bude oblačno až polojasno, ojediněle přeháňky. Ranní teploty 9 až 7 °C. Odpolední teploty 17 až 19 °C.

Fotogalerie
45 fotografií